Vinn valet med Jönköpings läns SSU-distrikt

Vinn valet med Jönköpings läns SSU-distrikt

26 Mar 2018 13:01

SSU är socialdemokraternas ungdomsförbund och samlar nästan 10 000 unga. Vi ska bli fler. Vårt uppdrag är att samla, skola och påverka. SSU är en plats där unga socialdemokrater kan växa och utvecklas.

Din roll som valombudsman

SSU består av 26 distrikt som tillsammans utgör ett förbund. I distriktens SSU-kommuner finns den viktigaste verksamheten och den verksamhet som ligger närmast medlemmen. Distriktsombudsmannen jobbar på flera olika sätt för att skapa förutsättningar för aktiviteter på lokal och regional nivå. Under ett valår ökar uppgifterna och behovet av ytterligare personal uppstår, därmed är din roll som valombudsman att driva och underlätta distriktets valarbete.

Vad gör en valombudsman?

Som valombudsman ska du främst se till att bistå i valarbetet i distriktet. Då förväntas du kunna arbeta med distriktets valkampanj samt kunna bidra till planering och genomförande utifrån valplan. I tjänsten finns även fokus på medlemsvärvning och organisation där du som valombudsman förväntas planera valkampanjer och bidra till värvning. Du ska vara ett stöd till valkampanjer och till kampanjteam men du ska också kunna genomföra opinionsbildande aktiviteter och vara bidragande i opinionsbildning i våra sociala medier. Arbetet sker tillsammans med distriktsombudsmannen och distriktsstyrelsen. I tjänsten ingår även administrativa uppgifter. Exempel på administrativa uppgifter är erhålla kontakt med medlemmar, uppdatera medlemsregister samt erhålla kontakt med valarbetare.

För att arbeta som valombudsman krävs att du:

 • Delar och arbetar för våra värderingar och är eller blir medlem i SSU eller Socialdemokratiska arbetarpartiet.
 • Har en förståelse för och kunskap om hur SSU kan jobba för att fånga upp och stärka engagemang både lokalt och digitalt.
 • Detta eftersom det är viktigt för att vi ska kunna bli ännu fler medlemmar.
 • Har en analytisk förmåga, ser orsakssamband, mönster och möjliga lösningar på problem, detta eftersom en stor del av arbetsuppgifterna tar utgångspunkt i detta.
 • Kan skapa samtal med människor som leder till ökat engagemang och känner dig bekväm med att prata inför en grupp.
 • Har samarbetsförmåga eftersom du kommer att samverka med medlemmar, kollegor och SSU-distriktets ledning.
 • Har möjlighet till flexibilitet och rörlighet i var och när arbetet utförs, då resor i distriktet ingår i tjänsten.

Det är meriterande om du:

 • Har ideell eller professionell erfarenhet av arbete i en idéburen organisation, detta då det kan ha gett dig värdefulla perspektiv och förståelse för en sådan verksamhet fungerar och är uppbyggd.
 • Har kunskap om ledarskap inom idéburen ungdomsverksamhet.
 • Har B-kört, då det kan vara användbart i samband med kampanjer och utbildningar.
 • Är yngre än 35 år, detta för att det bidra till vår trovärdighet som ungdomsförbund.


Anställningsform:
 Tjänsten är allmän visstid från mitten av juni till mitten av september. Arbetstiden är oreglerad och anställningsvillkoren regleras i kollektivavtal med Handelsanställdas förbund. Fast månadslön. SSU omfattas av kollektivavtal,

Omfattning:Heltid.

Arbetsställe: Tjänsten utgår från Jönköping och omfattar hela Jönköpings län.

Hur anmäler jag mitt intresse?

Skicka din ansökan till anna.franzen@ssu.se

Sista datum för ansökan är 16 april 2018.

Frågor?
Vid frågor hör av dig till Anna Franzén. Telefonnummer: 070-3024880