Temastudier

Temastudier

9 Feb 2016 17:57

Politik är inte svårt, tvärtom. Det enda du behöver är dig själv och din vilja att förändra.

För att våra medlemmar i SSU Örebro kommun ska kunna lära sig grunder, men också fördjupa sig, inom politiska områden anordnar vi temastudier. Över en tid på 3-4 veckor ordnar vi föreläsningar, workshops, diskussioner och samtal om politiska områden. Det kan vara allt från ekonomi, feminism, antirasism till bostäder och kultur. Förutom att lära sig mer, skapar vi också en möjlighet att vara med och forma framtidens politik och samhälle!

Pågående tema
Tema arbete och arbetsmarknad;

11/5 Den svenska modellen – vad ska vi med den till?
18/5 Ungas rätt i arbetslivet
25/5 Arbetsmarknad med Bim Eriksson

Kommande teman:
Mer information kommer efter sommaruppehållet.

Föregående teman:
Antirasism,
Vårt tema om antirasism sträckte sig över 4 veckor och lokalen på Drottninggatan 51 blev fullsatt varje gång. Föreläsarna som bestod av Behrang Miri ifrån ABF, forskaren Tobias Hübinette och powerkvinnan Salem Yohannes lärde oss mer om antirasism och samhället. En kunskap vi nu ska arbeta vidare med.

Tillbaka till huvudsidan

Trans och transpolitik,
Under detta tema anordnade vi 3 föreläsningar och den diskussionskväll. Höjdpunkterna var när vi besöktes av RFSL:s vice ordförande Yolanda Bohm och när vår egen medlem Khim inte bara höll en grym föreläsning utan dessutom fick ett uppslag i Nerikes Allehanda.

Jämlik utbildning,
Under temat om jämlik utbildning så lärde vi oss mer om utbildning, diskuterade om våra egna skolupplevelser samt framförde synpunkter till riksdagsledamoten Håkan Bergman (s-ledamot i utbildningsutskotteT).