SSU:s förbundsordförande blir statsråd i Sveriges regering

SSU:s förbundsordförande blir statsråd i Sveriges regering

3 Oct 2014 09:39

SSU:s förbundsordföranden Gabriel Wikström presenteras idag som minister i Stefan Löfvens regering och går därmed till historien som den förste sittande SSU-ordföranden att bli statsråd. Gabriel tar plats som folkhälso- och sjukvårdsminister med ansvar för idrottsfrågor. Gabriel är en skicklig politiker som kommer göra ett strålande jobb för en jämlik hälsa, en bättre vård och ett starkare idrottssverige.

Det här är en stor seger för SSU och det visar vilken viktig roll SSU spelar i socialdemokratin och i svensk politik. Nu väntar viktigt arbete framåt, både i regeringen och för SSU som en viktig roll i att föra Socialdemokraterna framåt.

Ellinor Eriksson ny förbundsordförande för SSU
Gabriel Wikström lämnar i och med det nya uppdraget som statsråd posten som förbundsordförande. Ellinor Eriksson som tidigare varit förbundssekreterare kliver in i rollen som tillförordnad förbundsordförande. Bland annat innebär den nya rollen en plats i Socialdemokraternas mäktiga verkställande utskott och bara ett sms från statsministern. Ellinors uppgift blir att säkerställa SSU som socialdemokratins snarare än regeringens ungdomsförbund.