SSU:s förbundsledning på plats när USA går till val

SSU:s förbundsledning på plats när USA går till val

1 Nov 2012 17:22

Idag landade SSU:s förbundsordförande Gabriel Wikström och SSU:s förbundssekreterare Ellinor Eriksson i USA. Där kommer de att delta i valkampanjen, besöka fackliga företrädare och ta del av eftervalsanalyser från amerikanska tankesmedjor.

–        Vi ser mycket fram emot den kommande veckan. Det ska bli spännande att ta del av den amerikanska valrörelsen. Vi har ett intensivt och gediget program där vi ska besöka allt från fackföreningar till tankesmedjor och träffa många intressanta företrädare för olika organisationer, säger Gabriel Wikström, förbundsordförande för SSU.

På valdagen kommer Gabriel och Ellinor att besöka vallokaler för att därefter följa valresultatet först på demokraternas valvaka i Virgina, söder om Washington, och sedan på Svenska Ambassaden i Washington.

–      Det ska bli riktigt roligt att vara med om valets slutspurt. Vi ska försöka lära oss så mycket som möjligt om kampanjmetoder och liknande under veckan. Sen blir själva valdagen ruskigt spännande, liksom att dagen efter delta i eftervalsanalysen, säger Ellinor Eriksson, förbundssekreterare för SSU.

Program:
1 november
Studieprogram med Rutger School of Managemanent and Labor i New Brunswick. Ansvarig är Susan J Schurman, professor och ansvarig för international Federation och Workers Education Association (IFWEA)

2 november – 4 
Besök i Washington

5 november
Möte med: 
Harold Meyerson, känd kolumnist på Washington Post, 
Mark Levinson, chefsekonom på fackföreningen SEIU
Lindsay Mark Lewis, Executive Director på tankesmedjan Progressive Policy Institute
Jonathan Parker, Political director för Emily’s List, en organisation som arbetar med att supporta kandidater som är pro-choice i abortfrågan

6 november 
Besök i vallokaler på dagen
Besök på demokraternas valvaka i Virgina, söder om Washington
Valvaka på Svenska Ambassaden.

7 november
Deltagande i eftervalsanalyser anordnade av tankesmedjor – beroende på valresu
ltat.