SSU Västerbotten söker distriktsombudsperson!

SSU Västerbotten söker distriktsombudsperson!

5 Jun 2017 10:18

SSU Västerbotten är ett SSU-distrikt med kring 280 medlemmar och 4 klubbar. Vi bedriver verksamhet på både kommunal och regional nivå. Vår verksamhet består av bland annat värvning, kampanj, utbildningar och social verksamhet riktad till unga socialdemokrater och vårt mål är den demokratiska socialismen.

Din roll som distriktsombudsperson
SSU består av 26 distrikt som tillsammans utgör ett förbund. I distriktens SSU-klubbar och SSU-kommuner finns den viktigaste verksamheten och den verksamhet som ligger närmast medlemmen. Som distriktsombudsperson jobbar du på flera olika sätt för att skapa förutsättningar för aktiviteter på lokal och regional nivå.

Vad gör en distriktsombudsperson?
Som distriktsombudsperson jobbar du med att utbilda och utveckla SSU-klubbar, SSU-kommuner och deras medlemmar politiskt såväl som organisatoriskt. Det kan handla om att arrangera klubbstyrelseutbildningar, grundkurser och workshops om medlemsvärvning.

Huvudfokus på arbetsuppgifterna kommer att vara administration, utåtriktad verksamhet och kommunikation. En stor del av ditt arbete kommer att bestå av stötta distriktsstyrelsen och klubbarna i deras verksamhet. Som ombudsperson kommer du att arbeta mycket själv vilket kräver en god förmåga att organisera sin egen tid. Du kommer att arbeta mycket runt om i Västerbotten med olika verksamheter med utgångspunkt från Umeå. Eftersom SSU Västerbotten har som ambition att växa så förväntas vår ombudsperson att själv aktivt delta i organiseringen av nya medlemmar.

Sist, men inte minst, är du också en viktig länk i distriktets kontakt med andra SSU-distrikt, SSU-Förbundet, Socialdemokraternas partidistrikt, LO-förbunden och ABF på regional nivå.

Vem söker vi?
Vi söker dig som brinner för att förändra på lokal och regional nivå. Du har själv din bakgrund i en ideell organisation eller i ett sammanhang där du har varit med och verkat för förändring och utveckling.

Du är en person som tycker om att vara i kontakt med många människor och som har lätt för att leda och inspirera andra till att nå resultat. Till det har du också en projektledningsförmåga utöver det vanliga.

Vid anställning krävs medlemskap i SSU eller SAP. Alla SSU:s anställda förväntas vara goda ambassadörer för våra värderingar och idéer. Då SSU:s målgrupp är ungdomar mellan 13 och 30 år ser vi gärna sökande i åldern 20 till 30.

Som anställd hos SSU Västerbotten kommer en viktig del vara din förmåga engagera och organisera människor. Du bör även vara en samarbetsvillig och strukturerad person med god förmåga att ta egna initiativ.

Vi söker en person som:
• Är ansvarstagande
• Kan arbeta självständigt
• Delar SSU Västerbottens värderingar och mål
• Har B-körkort
• Har god samarbetsförmåga

Det är även meriterande att:
• Ha tillgång till bil
• Ha god förmåga att kunna kommunicera i text och tal
• Ha erfarenhet av ideellt arbete
• Ha erfarenhet av engagemang inom arbetarrörelsen

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid med oreglerad arbetstid och inledande provanställning på 6 månader. Tillträde i mitten av augusti eller efter överenskommelse. Ansökningar behandlas löpande. Tjänsten omfattas av kollektivavtal med Handelsanställdas förbund. Vid anställning krävs medlemskap i SSU och SAP. Alla SSU:s anställda förväntas vara goda ambassadörer för våra värderingar och idéer.

Frågor?
Kontakta SSU Västerbottens ordförande Malin Malm på malin.malm@ssu.se.
CV och personligt brev skickas till malin.malm@ssu.se senast den 21/7 2017.