SSU Stockholm söker ombudsman

SSU Stockholm söker ombudsman

8 Jan 2018 15:47

Sveriges socialdemokratiska ungdomsförbund (SSU) är en folkrörelse som samlar uppemot 10 000 medlemmar. SSU påverkar och driver samhällsutvecklingen i de frågor som är viktiga för våra medlemmar och relevanta för unga i Sverige. SSU är en plats där unga socialdemokrater kan växa och utvecklas i en seriös och utvecklande verksamhet som samlar, skolar och påverkar.

SSU Stockholms expedition består av två ombudsmän på kansliet som stödjer och utvecklar alla våra lokala klubbar bestående av snart 1000 medlemmar och tillsammans kämpar vi för ett klasslöst och solidariskt samhälle fritt från rasism och sexism. Vår främsta ambition nu är att
fortsätta växa oss ännu större och vinna valet 2018.

Nu söker vi en distriktsombudsman. Är du intresserad? Sista dag för ansökan är den 2 februari 2018.

Din roll som ombudsman

Som ombudsman, eller ombudskamrat som vi säger, är du en social kamrat som genom våra utåtriktade aktiviteter får andra att vilja gå med i SSU. Men du är också en ansvarsfull administratör och kommunikatör. Det är en stimulerande och utvecklande tjänst där du bland annat kommer samordna, planera, genomföra och utvärdera värvningskampanjer, utbilda och utveckla SSU-distriktet, våra SSU-klubbar och dess medlemmar. Det kan handla om att arrangera klubbstyrelseutbildningar, grundkurser och workshops. Du kommer också ha stort ansvar över vår kommunikation på sociala medier och för att ta fram kampanjmaterial. Mycket av ansvaret, framförallt för medlemsvärvningen, delar du med den andra ombudskamraten.

Du ska också agera stöd gentemot distriktets styrelse, som leder arbetet på expeditionen. Det kan handla om allt från att arrangera ett politiskt seminarium, ta fram politiska underlag och texter, till att planera den årliga distriktsårskonferensen eller arbeta för att få in fler unga kandidater på Socialdemokraternas listor inför valet.

En viktig del av tjänsten kommer att vara valrörelsen 2018, då SSU-distriktet ska arbeta för en röd valvinst både själva och i samordning med andra SSU-distrikt, SSU-förbundet och tillsammans med partiet Socialdemokraterna.

Du är också en viktig länk i distriktets kontakt med andra SSU-distrikt, SSU-förbundet, Socialdemokraternas partidistrikt i Stockholm, LO-distriktet i Stockholms län, LO-förbunden och ABF.

Vem är du?

  • Vi söker dig som är resultatinriktad och har god erfarenhet av medlemsvärvning eller liknande verksamhet då en av huvuduppgifterna är att värva fler kamrater till vår fantastiska rörelse.
  • Brinner för att förändra på lokal och regional nivå. Du har själv din bakgrund i en ideell organisation eller i ett sammanhang där du har varit med och verkat för förändring och utveckling.
  • Du är en person som tycker om att vara i kontakt med många människor och som har lätt för att leda och inspirera andra samt vara en bra projektledare.
  • Har goda kunskaper om sociala medier och god förmåga att kunna kommunicera i tal och skrift.
  • Du delar och vill arbeta för arbetarrörelsens värderingar. Du är eller blir medlem i SSU och Socialdemokraterna vid anställning.
  • Då SSU:s målgrupp är ungdomar mellan 13 och 30 år ser vi gärna sökande i åldern 20 till 30.

Meriterande

  • Bred kunskap i redigeringsprogram
  • Brett kontaktnät inom arbetarrörelsen
  • Bred kunskap om SSU och vår organisation
  • B-körkort

Anställningen
Anställningsformen är oreglerad heltid och tillsvidareanställning. Fast månadslön. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.
Tillträde: Omgående, enligt överenskommelse.
Placeringsort: Stockholm. Resor utanför staden förekommer.

SSU Stockholms anställda omfattas av kollektivavtal mellan Socialdemokratiska ungdomsrörelsens arbetsgivarorganisation (SUA) och Handelsanställdas förbund (Handels). Arbetsplatsen strävar efter att vara modern, effektiv, målinriktad och ha god arbetsmiljö.

Ansökan
Ansökan skickas på mejl till alexander.b.petersson@gmail.com, bifogat CV och personligt brev. Ansökan ska vara oss tillhanda senast den 2 februari 2017.

Vid frågor om anställningen kontaktas

Alexander Petersson, personalansvarig, SSU Stockholm. 
alexander.b.petersson@gmail.com eller på 070-254 46 70.

André Norlén, facklig representant, Handelsanställdas förbund 
andre.norlen@ssu.se eller på 070-2762862.