SSU Stockholm söker ombudsman

SSU Stockholm söker ombudsman

9 Sep 2017 15:36

Sveriges socialdemokratiska ungdomsförbund, SSU, är en folkrörelse som samlar över 10 000 medlemmar. SSU påverkar och driver samhällsutvecklingen i de frågor som är viktiga för våra medlemmar och relevanta för unga i Sverige. SSU är en plats där unga socialdemokrater kan växa och utvecklas i en seriös och utvecklande verksamhet som samlar, skolar och påverkar.

SSU Stockholms expedition består av två ombudsmän på kansliet som stödjer och utvecklar alla våra lokala klubbar bestående av snart 1000 medlemmar och tillsammans kämpar vi för ett samhälle av frihet, jämlikhet och solidaritet, ett klasslöst samhälle fritt från rasism och sexism. Vår främsta ambition nu är att fortsätta växa oss ännu större och vinna valet 2018, och i en så segregerad stad som Stockholm borde vi ha alla förutsättningar att kunna organisera fler kamrater mot orättvisorna.

Nu söker vi en distriktsombudsman. Är du intresserad? Senaste dag för ansökan är den 24 september 2017.

Din roll som ombudsman

Som ombudsman, eller ombudskamrat som vi säger, är du en social person som genom våra utåtriktade aktiviteter får andra att vilja gå med i SSU. Men du är också en ansvarsfull administratör och kommunikatör. Det är en stimulerande och utvecklande tjänst där du bland annat kommer samordna, planera, genomföra och utvärdera värvningskampanjer, utbilda och utveckla SSU-distriktet, våra SSU-klubbar och dess medlemmar. Det kan handla om att arrangera klubbstyrelseutbildningar, grundkurser och workshops. Du kommer också ha stort ansvar över vår kommunikation på sociala medier och för att ta fram kampanjmaterial. Mycket av ansvaret, framförallt för medlemsvärvningen, delar du med den andra ombudskamraten.

Du finns också till för att agera stöd gentemot distriktets styrelse, som leder arbetet på expeditionen. Distriktsstyrelsen kan efterfråga stöd i allt från att arrangera ett politiskt seminarium, ta fram politiska underlag och texter, till att planera den årliga distriktsårskonferensen eller arbeta för att få in fler unga kandidater på Socialdemokraternas listor inför valet.

En viktig del av tjänsten kommer att vara valrörelsen 2018, då SSU-distriktet ska kampanja för en röd valvinst både själva och i samordning med andra SSU-distrikt, SSU-förbundet och tillsammans med Socialdemokraterna.

Du är också en viktig länk i distriktets kontakt med andra SSU-distrikt, SSU-förbundet, Socialdemokraternas partidistrikt i Stockholm, LO-distriktet i Stockholms län, LO-förbunden och ABF.

Vem är du?

  • Vi söker dig som är resultatinriktad och har god erfarenhet av medlemsvärvning eller liknande verksamhet då en av huvuduppgifterna är att värva fler kamrater till vår fantastiska rörelse.
  • Brinner för att förändra på lokal och regional nivå. Du har själv din bakgrund i en ideell organisation eller i ett sammanhang där du har varit med och verkat för förändring och utveckling.
  • Du är en person som tycker om att vara i kontakt med många människor och som har lätt för att leda och inspirera andra samt vara en bra projektledare.
  • Har goda kunskaper om sociala medier och god förmåga att kunna kommunicera i tal och text.
  • Du delar och arbetar för arbetarrörelsens värderingar. Du är eller blir medlem i SSU och Socialdemokraterna vid anställning.
  • Då SSU:s målgrupp är ungdomar mellan 13 och 30 år ser vi gärna sökande i åldern 20 till 30.

Det är meriterande om du:

  • Bred kunskap i redigeringsprogram
  • Brett kontaktnät inom arbetarrörelsen
  • Bred kunskap om SSU och organisationen
  • B-körkort

Anställningen

Anställningsformen är oreglerad heltid och tillsvidareanställning. Fast månadslön. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.
Tillträde: Omgående enligt överenskommelse.
Placeringsort: Stockholm. Resor utanför staden förekommer.

SSU Stockholms anställda omfattas av kollektivavtal mellan Socialdemokratiska ungdomsrörelsens arbetsgivarorganisation (SUA) och Handelsanställdas förbund (Handels). Arbetsplatsen strävar efter att vara modern, effektiv, målinriktad och ha god arbetsmiljö.

Ansökan
Ansökan skickas på mejl till alexander.petersson@stockholm.ssu.se, bifogat CV och personligt brev. Ansökan ska vara oss tillhanda senast den 24 september 2017.

Vid frågor om anställningen kontaktas:

Alexander Petersson, personalansvarig hos SSU Stockholm, på alexander.petersson@stockholm.ssu.se eller på 070-254 46 70.

André Norlén,facklig representant (Handels), Andre.norlen@ssu.se