SSU söker organisationsutvecklare

SSU söker organisationsutvecklare

19 Jun 2017 17:15

Vill du att Socialdemokraterna vinner valet 2018 och har medlemsvärvning och organisationsutveckling som dina paradgrenar? Time to shine!

Vi söker just nu en organisationsutvecklare som brinner för det lokala engagemanget och att SSU ska växa och finnas på alla orter i landet. Som organisationsutvecklare kommer du att jobba i vårt folkrörelseteam i nära samarbete med kollegor och vår förbundssekreterare.

Organisationsutvecklarens arbetsuppgifter är:

 • Undersöka, analysera och utifrån det skapa planer och metoder för att kunna bygga en stark folkrörelse. En av de viktigaste frågorna handlar om att få SSU att växa i medlemsantal och det kommer vara ett stort fokusområde i tjänsten.
 • Handleda förtroendevalda, medlemmar och anställda i SSU:s distrikt och lokala klubbar för att de på bästa sätt ska kunna nå sina mål.
 • Vid behov ge råd och stöd till ledningen i organisatoriska frågor. Detta kan vara allt från stadgetolkningar till hur vi ska bli 40 000 medlemmar.
 • Ta fram rapporter, underlag och tal främst till förbundssekreteraren.
 • Följa med förbundssekreteraren vid olika större arrangemang runt om i landet.

För att arbeta som organisationsutvecklare krävs att du:

 • Delar och arbetar för våra värderingar och är eller blir medlem i SSU eller Socialdemokratiska Arbetarepartiet.
 • Har kunskap om medlemsvärvningens alla delar och ett stort intresse för att utveckla det arbetet inom SSU.
 • Har en analytisk förmåga, ser orsakssamband, mönster och möjliga lösningar på problem, detta eftersom en stor del av arbetsuppgifterna tar utgångspunkt i detta.
 • Har mycket god samarbetsförmåga eftersom du kommer att samverka med medlemmar, kollegor och SSU:s ledning och det är kärnan i de flesta arbetsuppgifter.
 • Har god skrivförmåga, detta då du kommer att skriva utredningar, underlag till förtroendevalda, guider till medlemmar och liknande.
 • Kan arbeta självständigt mot uppsatta mål. Detta då det ofta kommer att vara upp till dig att i samarbete med kollegor bestämma hur ni ska arbeta för att nå målen.
 • Har förståelse för vad det innebär att verka inom en ideell förening då arbetet innebär att du verkar i en medlemsstyrd organisation med ett demokratiskt förhållningssätt.

Det är meriterande om du:

 • Är yngre än 35 år, detta för att det bidrar till vår trovärdighet som ungdomsförbund.
 • Tidigare varit engagerad i arbetarrörelsen antingen ideellt eller professionellt.

Vi eftersträvar en mångfald på arbetsplatsen vad gäller kompetenser och erfarenheter och vi lägger vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsform: Tjänsten är en tillsvidareanställning (provanställning tillämpas enligt kollektivavtal). Arbetstiden är oreglerad och anställningsvillkoren regleras i kollektivavtal mellan KFO och Handelsanställdas förbund. Fast månadslön.
Tillträde: Omgående, enligt överenskommelse.
Placeringsort: Stockholm, med ganska mycket resande.
Omfattning: Heltid.

Ansökan
Ansök genom att skicka in personligt brev och CV på länken som du hittar här. Sista ansökningsdag är 2 augusti, vi behandlar ansökningar löpande så skicka gärna din ansökan så snart du kan.

Kontaktperson: Ninni Norlinder, kanslichef, 0705-10 24 83
Facklig representant: Patrik Forsberg 073-535 07 05

Om SSU
SSU är socialdemokratins ungdomsförbund. Vi samlar unga människor med socialdemokratiska värderingar som vill vara med och skapa förändring. Med runt 10 000 medlemmar från hela Sverige är vi en betydande kraft i samhällsdebatten. Mer information om SSU hittar du på www.ssu.se

Om arbetsplatsen
Vi är en innovativ och flexibel arbetsplats med engagerade kollegor och stort utrymme för att påverka verksamheten. På förbundsexpeditionen arbetar runt 20 medarbetare med allt från politisk kommunikation och digital folkrörelse till internationella projekt och mobiliserande idédebatt. Vi arbetar i fyra olika team, ett folkrörelseteam, ett kommunikationsteam, ett verksamhetsteam och ett administrationsteam.