SSU SÖKER KOMMUNIKATIONSCHEF!

SSU SÖKER KOMMUNIKATIONSCHEF!

13 Dec 2019 16:48

SSU SÖKER KOMMUNIKATIONSCHEF

Vill du bidra till att långsiktigt stärka socialdemokraterna och har politisk kommunikation och ledarskap som dina paradgrenar? Sök tjänsten som kommunikationschef hos SSU.

SSU är Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund. SSU växer i medlemsantal, får större medialt utrymme och mer genomslag för våra förslag. Nu letar vi efter dig som vill ta SSU:s kommunikativa arbete till nästa nivå. Vi letar efter dig som kan göra SSU än mer relevant i vår kommunikation, som är mål- och samarbetsinriktad som person och peppad på att göra arbetet tillsammans med förtroendevalda och kollegor.

Dina arbetsuppgifter är:

· Samlat helhetsansvar för SSU:s kommunikativa arbete vilket bland annat består av opinionsbildning, framtagande av kampanjer, varumärkesarbete och internkommunikation. Detta innebär såväl långsiktigt strategiskt arbete och dagliga kommunikativa utmaningar. Ett arbete som sker i nära samarbete med förtroendevald ledning.

· Leda arbetet med SSU:s kommunikationsstrategi. Detta arbete innefattar bland annat att leda arbetet med kommunikationsplan, kampanj- och utspelsplanering, internkommunikation, medlemskommunikation, digitalisering, medieköp och upphandling av externa kommunikationstjänster.

Arbete med SSU:s långsiktiga politikutveckling. Ett arbete som du kommer genomföra i nära samarbete med SSU:s ordförande.

· Verksamhets- budget- och personalansvar för kommunikationsteamet. Teamet består av medarbetare med en stor bredd på innehåll i tjänsterna.

· Ge stöd till kollegor på förbundsexpeditionen, förtroendevalda i förbundsstyrelse, distrikt och klubbar i kommunikationsfrågor och mediehantering.

· I samverkan med kollegor producera politiska texter. Exempelvis rapporter, kampanjcopy, utredningar, debattartiklar och texter till ssu.se.

För jobbet krävs att du:

· Delar och arbetar för våra värderingar och är eller blir medlem i SSU och Socialdemokraterna.

· Har en bred kommunikativ kunskap. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att ta fram kampanjer, arbeta med PR eller medierelationer, politiskt påverkansarbete, varumärkesfrågor eller digital kommunikation.

· Har kunskap om och intresse för det politiska landskapet i allmänhet och SSU och Socialdemokraterna i synnerhet. Det innebär exempelvis att du är insatt i dagspolitiska frågor och har förståelse för det politiska landskapet och kunskap om arbetarrörelsen.

· Har erfarenhet av att leda andra kanske som chef, projektledare eller förtroendevald, gärna i verksamheter med brett innehåll och ett högt tempo.

· Är en samarbetsorienterad ledare, kan handleda andra mot gemensamma mål och kan anpassa ditt ledarskap till olika grupper och människor. Du är även bra på att få andra att växa och kontinuerligt utveckla sitt arbete.

· Har förståelse för hur en demokratiskt styrd organisation ger särskilda förutsättningar för de förtroendevalda och tjänstemannaorganisationen.

Har kunskap om strategi- och utvecklingsarbete som kommer vara bärande delar i tjänsten.

· Är en van skribent och kan skriva många olika typer av texter.


Det är meriterande om du:

· Är yngre än 35 år, detta för att det bidrar till vår trovärdighet som ungdomsförbund.

· Nuvarande eller tidigare engagemang i arbetarrörelsen antingen ideellt eller professionellt.

· Har arbetat professionellt med politisk kommunikation, medierelationer, och/eller digital kommunikation i minst ett år.

Vi eftersträvar en mångfald på arbetsplatsen vad gäller kompetenser och erfarenheter och vi lägger vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsform: Tjänsten en tillsvidareanställning (provanställning tillämpas enligt kollektivavtal). Arbetstiden är oreglerad och anställningsvillkoren regleras i kollektivavtal mellan KFO och Handelsanställdas förbund. Fast månadslön.
Tillträde: Omgående, enligt överenskommelse.
Placeringsort: Stockholm, med resor inom Sverige.
Omfattning: Heltid.

Ansökan
Ansök genom att skicka in personligt brev och CV via länken. Sista ansökningsdag är 30 januari, vi behandlar ansökningar löpande så skicka gärna din ansökan så snart du kan.

Kontaktperson: Eleonore Eriksson, kanslichef, eleonore.eriksson@ssu.se

Facklig representant: Alice Aronsson, Jusek alice.aronsson@ssu.se
Anna Lindqvist, Handels anna.lindqvist@ssu.se

Om SSU
SSU är socialdemokratins ungdomsförbund. Vi samlar unga människor med socialdemokratiska värderingar som vill vara med och skapa förändring. Med runt 10 000 medlemmar från hela Sverige är vi en betydande kraft i samhällsdebatten. Mer information om SSU hittar på www.ssu.se

Om arbetsplatsen
Vi är en flexibel arbetsplats med engagerade kollegor och stort utrymme för att påverka verksamheten. På förbundsexpeditionen arbetar runt 13 medarbetare med allt från politisk kommunikation och digital folkrörelse till mobiliserande idédebatt