SSU SKÅNE SÖKER OMBUDSMAN

SSU SKÅNE SÖKER OMBUDSMAN

3 Oct 2018 14:18

Sveriges socialdemokratiska ungdomsförbund (SSU) är en folkrörelse som samlar uppemot 15 000 medlemmar. SSU påverkar och driver samhällsutvecklingen i de frågor som är viktiga för våra medlemmar och relevanta för unga i Sverige. SSU är en plats där unga socialdemokrater kan växa och utvecklas i en seriös och utvecklande verksamhet som samlar, skolar och påverkar.
SSU Skåne är Sveriges största SSU distrikt. Tillsammans med våra 33 kommuner kämpar vi för ett klasslöst och solidariskt samhälle fritt från rasism och sexism. Vår främsta ambition är att engagera unga i politiken och uppmuntra de till att göra en förändring i deras verklighet och samhälle. Nu söker vi en distriktsombudsman.

Din roll som ombudsman
Som ombudsman är du en social person som genom våra utåtriktade aktiviteter får andra att vilja gå med i SSU. Men du är också en ansvarsfull administratör och kommunikatör. Det är en stimulerande och utvecklande tjänst där du bland annat kommer samordna, planera, genomföra och utvärdera värvningskampanjer, utbilda och utveckla SSU-distriktet, våra SSU-klubbar och dess medlemmar. Det kan handla om att arrangera klubbstyrelseutbildningar, grundkurser och workshops. Du kommer också ha stort ansvar över vår kommunikation på sociala medier och för att ta fram kampanjmaterial. Ombudsmannen bär ansvaret för medlemsvärvningen i distriktets kommuner.

Du ska också agera stöd gentemot distriktets styrelse, som leder arbetet på expeditionen. Det kan handla om allt från att arrangera ett politiskt seminarium, ta fram politiska underlag och texter, till att planera den årliga distriktsårskonferensen eller arbeta för att få in fler unga kandidater på Socialdemokraternas listor inför valen.
Du är också en viktig länk i distriktets kontakt med andra SSU-distrikt, SSU-förbundet, Socialdemokraternas partidistrikt i Skåne, LO-distriktet i Skåne, LO-förbunden och ABF.

För att arbeta som ombudsman krävs att du:
Delar och arbetar för våra värderingar och är eller blir medlem i SSU eller Socialdemokratiska arbetarepartiet.
Har en förståelse för och kunskap om hur SSU kan jobba för att fånga upp och stärka engagemang både lokalt och digitalt. Detta eftersom det är viktigt för att vi ska kunna bli ännu fler medlemmar.
Har en analytisk förmåga, ser orsakssamband, mönster och möjliga lösningar på problem, detta eftersom en stor del av arbetsuppgifterna tar utgångspunkt i detta.
Kan skapa samtal med människor som leder till ökat engagemang och känner dig bekväm med att prata inför en grupp.
Har B-körkort & tillgång till bil.

Det är meriterande om du:

 • Har bred kunskap i redigeringsprogram.
 • Har brett kontaktnät inom arbetarrörelsen.
 • Har bred kunskap om SSU och vår organisation.
 • Tidigare erfarenhet inom projektledning, organisering och ideell verksamhet.
 • Är yngre än 35 år, detta för att det bidra till vår trovärdighet som ungdomsförbund.

 • Anställningsform:
  Tjänsten är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning. Omfattning: Heltid. Arbetstiden är oreglerad.
  Arbetsställe: Tjänsten omfattar hela Skånes län.
  Tillträde: Omgående, enligt överenskommelse.

  Ansökan
  Skicka din ansökan till electra.ververidis@ssu.se redan idag. Rekrytering sker löpande. Sista ansökningsdagen är söndag 1 november 2018.
  Frågor?
  Vid frågor hör av dig till Mansour Ahmed, Ordförande SSU Skåne mansour.ahmed@ssu.se eller på 073-995 88 30

  Sandra Sangwan, facklig representant, Handelsanställdas förbund sandra.sangwan@gmail.com eller på 076-188 90 93