SSU lanserar jubileumslogotyp – 100 år för jämlikhet

SSU lanserar jubileumslogotyp – 100 år för jämlikhet

19 Apr 2017 15:23

Idag lanserar SSU temat för första maj och SSU-kongressen – 100 år för jämlikhet. I 100 år har SSU kämpat för ökad jämlikhet i Sverige och i världen. Idag lanserar SSU tema och logotyp för 100-årsifrandet. 100 år för jämlikhet kommer också vara temat på första maj och SSU-kongressen i augusti.

År 1917 bildades Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund (SSU). Även om mycket skiljer sig från 1917 fyller SSU 100 år i en alltmer orolig omvärld. Temat ska beskriva SSU:s historiska uppgift att ge framtidstro till unga genom att driva på för en politik som minskar klyftorna och ökar sammanhållningen.

I en tid av ökande klyftor, segregation och otrygghet är SSU:s uppgift idag lika historiskt viktig som när vi bildades för hundra år sedan. I 100 år har SSU tagit kampen för ökad jämlikhet och det kommer vi göra i minst hundra år till, säger Philip Botström, SSU:s förbundsordförande.

Art déco-insipiration
Logotypen är inspirerat av formgivningsstilen Art déco. 100-årsfirandet kommer nå sin kulmen med ett jubileumsfirande på SSU-kongressen i augusti.

– Stilen på vårt jubileum är en art deco-tolkning av vår ordinarie grafiska profil. Vi kände att det var en stil som passade något så högtidligt som ett 100 års-jubileum , säger Sofia Brändström, kommunikationschef på SSU.