Skaraborgs SSU-distrikt söker Ombudsman!

Skaraborgs SSU-distrikt söker Ombudsman!

26 Nov 2019 11:20

SSU Skaraborg är distriktet som ligger vackert belägget mellan Sveriges två största sjöar Vänern och Vättern. Distriktet består av cirka 300 unga socialdemokrater, i åldern 13–30, spridda över 15 kommuner, varav vi har aktiva SSU-klubbar i åtta; Falköping, Lidköping, Mariestad, Götene, Skövde, Skara, Tibro och Tidaholm. Nu söker vi en ombudsman som kan stärka vår ungdomsrörelse, värva fler medlemmar och sprida verksamheten i distriktet till fler orter.

En ombudsmans arbetsdag är varierande och består av politiska möten och samtal, digitala och fysiska kampanjer, sociala aktiviteter, opinionsbildning, medlemsvärvning och mycket annat. Verksamheten tar sin utgångspunkt i vad medlemmarna vill göra och ser olika ut på olika ställen. Utgångsorten för distriktet är Skövde, där även partidistriktet utgår ifrån.

Vi ser helst att du som söker tjänsten är 18–30 år. Du är utåtriktad, positiv och brinner för arbetarrörelsens idéer och samhällsförändring. Att arbeta som ombudsman är fritt och självständigt, det ställer krav på att du är självgående, initiativrik och ansvarstagande. Som ombudsman är du spindeln i nätet, du hjälper våra medlemmar med deras behov i verksamheten och får saker att funka. Det kräver god problemlösningsförmåga, att du är stresstålig och kan prioritera din tid utifrån flera olika uppsatta mål. Medlemsvärvning är en avgörande förutsättning för att vi ska kunna växa och uppnå våra mål, därför ser vi att du är en engagerad värvare som kan övertyga många om att engagera sig i SSU.

Arbetslivserfarenhet samt politisk eller organisatorisk erfarenhet är meriterande. För att kunna lösa dina uppgifter kräver tjänsten att du har körkort och vi ser gärna att du har tillgång till egen bil. Stor vikt läggs vid social kompetens, att du kan engagera och peppa människorna runtomkring dig och du skall dela arbetarrörelsens värderingar. Exempel på arbetsuppgifter du kommer utföra:
● Värva medlemmar ute på skolor, fritidsgårdar, arbetsplatser och andra evenemang där vår målgrupp (13–30 år) befinner sig.
● Vara ett stöd för våra medlemmar i den verksamhet de vill utföra.
● Planera och genomföra studieverksamhet i form av helgkurser om politik och påverkansarbete.
● Planera och genomföra digitala kampanjer i våra sociala medier.
● Stödja distriktsstyrelsen i deras arbete.
● Sköta löpande administrativa uppgifter.

Löner och andra förmåner utgår enligt kollektivavtal med Handelsanställdas förbund.
Tjänsten är en heltidsanställning med oreglerad arbetstid. Tjänsten är en tillsvidareanställning. Vi tillämpar sex månaders provanställning enligt kollektivavtalet.
Sista ansökningsdag är den 31 December. Intervjuer och urval kommer att ske löpande. Tillträde sker den 10 Februari eller enligt överenskommelse.
Ansökan (innehållande CV och personligt brev) skickas via mail till jesper.ekblad@ssu.se.
För mer information eller frågor om tjänsten, kontakta distriktsordförande Jesper Ekblad, jesper.ekblad@ssu.se alt. 076- 138 74 75.
För fackliga frågor, kontakta Handels ombudsman Sofia Larm, sofia.larm@handels.se alt. 010- 450 82 32.