Våra tidningar – Frihet och Tvärdrag


Frihet

Frihet-logo-vit

Frihet är den unga, röda och nyfikna tidskriften om samhälle, politik och kultur.
Genom intervjuer med aktivister, rappande rebeller och fackliga hjältar, granskande reportage från världens konflikter och det svenska samhället, vassa krönikor och satirserier guidar vi den unga medvetna genom ett politiskt Sverige. Givetvis är Frihet tidningen som dessutom bevakar SSU:s verksamhet på så väl lokal som nationell nivå. Här hittar du bland annat inspiration till nya klubbaktiviteter, får tips från “supervärvare” och lär känna systerorganisationer i andra länder.

Frihet kommer ut med åtta nummer om året och finansieras till stor del av SSU. Tidningen grundades 1917 (samma år som som SSU bildades). Frihet har en TS-kontrollerad upplaga om 10 900 exemplar per nummer (2015). Tidningen är inte ett organ för SSU, utan består av en fristående redaktion. Åsikter som uttrycks i Frihet behöver därför inte sammanfalla med SSU:s åsikter.

Ansvarig utgivare för frihet.se och tidningen Frihet är Madeleine Hammarström. Frihet ägs av Frihet Media, ekonomisk förening.

Tvärdrag

Tvärdrag är SSU:s idépolitiska tidskrift och kommer ut med fyra nummer per år. Tvärdrag är en plattform för SSU:s och arbetarrörelsens idédebatt – här analyserar vi samhällsutvecklingen och formulerar framtidens politiska lösningar.

Den unga socialdemokratiska idédebatten hittar du i papperstidningen som man prenumererar på här, på hemsidan och på de seminarier, workshops och event Tvärdrag anordnar.

Vill du komma i kontakt med oss för att medverka i tidskriften eller ta del av vår verksamhet? Hör av dig! Vi är ständigt på jakt efter nya skribenter, illustratörer och debattsugna.
Kontakta då Nils Forsen, Tvärdrags chefredaktör.
tvardrag logo