Hanna Mikkonen

Facklig politisk samverkan i SSU Blekinge | Vice Ordförande i SSU Olofström | Fackpolitiska frågor Ring: +46 723-16 00 97 Mejla: hanna-mikkonen@hotmail.com

1. Din uppdrags bakgrund
Jag har inte så mycket erfarenhet inom SSU, men utöver att vara Facklig/politiskt ansvarig i SSU Blekinge är jag också vice ordförande i SSU Olofström.

2. Vilka är dina största frågor?
Det finns många viktiga frågor i dagens samhälle, jämlikhet, jämställdhet, antirasism, skolan och massvis mera. Men en av de viktigaste frågorna vi står inför idag är faktiskt miljön. Vår värld och allt som finns i den håller på att brytas ner och försvinna, och försvinner den – ja då har vi ingenstans att bedriva den andra politiken!

3. Vad brinner du för i SSU?
Jag brinner för jämlik utbildning och allas rätt till ett tryggt arbete. Alla i Sverige ska ha rätt och tillgång till jämlik skola, det ska inte spela någon roll vart du bor, vad du heter, hur mycket pengar du har eller vilket kön eller vilken hudfärg du har. Alla ska ha samma förutsättningar till att kunna bygga sin framtid genom skolan och senare också kunna ha ett stabilt arbetsliv.

Pressbilder