Alexander Winge

Facklig ledare Ring: 0723261872 Mejla: Alexanderwinge98@gmail.com

Hej!

Mitt namn är Alexander Winge, jag är 21 år gammal och är fackling ledare för SSU Östergötland. Jag gick med i SSU 2012. Jag minns att jag satt i skolan och funderade på politik, vilket parti passade egentligen mig? Jag visste att jag inte var moderat, mamma är moderat och hon hade ju fel om allt. Jag sökte mig alltså till raka motsatsen och hittade rätt.

Jag valde att engagera mig först 2014, jag vågade inte riktigt ta steget innan. 2014 var året jag började gymnasiet, det var året mitt politiska engagemang började på riktigt. Jag valde främst att engagera mig i SSU tack vare jämlikhetspolitiken, antirasism var och är en av de frågorna jag brinner mest för. Nu på senare år har jag intresserat mig mer för utbildningsfrågor samt arbetsmarknadspolitiska frågor.

Varför stannade jag kvar i SSU då? Jo, det ska jag berätta. Jag stannade kvar därför att i SSU kan man förändra, på riktigt. Det finns mycket jag tycker är fel med samhället, speciellt med tanke på att jag spenderat ungefär halva min livstid med en borgerlig regering. Vi är en folkrörelse och det behövs människor som vill engagera sig politiskt för att demokratin ska kunna fortsätta leva även i framtiden. Jag hoppas att även du vill vara med på den resan.