Ny förbundsledning för SSU

Ny förbundsledning för SSU

3 Oct 2014 12:15

I morse utsåg förbundsstyrelsen enhälligt tidigare förbundssekreterare Ellinor Eriksson samt organisationsutvecklare Rozgar Watmani till förbundsordförande respektive förbundssekreterare.

Ellinor Eriksson säger i en kommentar:

Vi ser fram emot att göra en fantastisk organisation ännu bättre. SSU har visat att vi är en viktig politisk kraft som är med och formar dagens och framtidens politik.

Ellinor Eriksson tar över direkt från Gabriel Wikström som blivit utsedd till statsråd i Stefan Löfvens regering. Med tre års erfarenhet från SSU:s högsta ledning är Ellinor Eriksson som klippt och skuren att ta sig an uppdraget som tillförordnad förbundsordförande. 2011valdes hon till förbundssekreterare av SSU:s förbundskongress. Rozgar Watmanis arbete som organisationutvecklare inom SSU-förbundet och gedigna SSU-bakgrund gjorde honom till ett självklart val som ny tillförordnad förbundssekreterare. Rozgar Watmanin kommenterar:

Vi vill att många nya människor hittar till SSU och att vi kan fortsätta driva och utveckla politik som så småningom blir verklighet.

Ellinor Eriksson och Rozgar Watmani sitter på sina uppdrag fram till SSU:s ordinarie kongress nästa sommar.