Jobba som valombudsman hos SSU Kronoberg

Jobba som valombudsman hos SSU Kronoberg

13 Mar 2018 10:11

SSU är socialdemokraternas ungdomsförbund och samlar nästan 10 000 unga. Vi ska bli fler. Vårt uppdrag är att samla, skola och påverka. SSU är en plats där unga socialdemokrater kan växa och utvecklas.

Din roll som valombudsman
SSU består av 26 distrikt som tillsammans utgör ett förbund. I distriktens SSU-kommuner finns den viktigaste verksamheten och den verksamhet som ligger närmast medlemmen. Distriktsombudsmannen jobbar på flera olika sätt för att skapa förutsättningar för aktiviteter på lokal och regional nivå. Under ett valår ökar uppgifterna och behovet av ytterligare personal uppstår, därmed är din roll som valombudsman att driva och underlätta distriktets valarbete.

Vad gör en valombudsman?
Som valombudsman ska du främst se till att bistå i valarbetet i distriktet. Då förväntas du kunna arbeta med distriktets valkampanj samt kunna bidra till planering och genomförande utifrån valplan. I tjänsten finns även fokus på medlemsvärvning och organisation där du som valombudsman förväntas planera valkampanjer och bidra till värvning. Du ska vara ett stöd till valkampanjer och till kampanjteam men du ska också kunna genomföra opinionsbildande aktiviteter och vara bidragande i opinionsbildning i våra sociala medier. Arbetet sker tillsammans med distriktsombudsmannen och distriktsstyrelsen. I tjänsten ingår även administrativa uppgifter. Exempel på administrativa uppgifter är erhålla kontakt med medlemmar, uppdatera medlemsregister samt erhålla kontakt med valarbetare.

Vem söker vi?
Vi söker dig som brinner för att förändra på lokal och regional nivå. Du har själv din bakgrund i en ideell organisation eller i ett sammanhang där du har varit med och verkat för förändring och utveckling.

Du är en person som tycker om att vara i kontakt med många människor och som har lätt för att leda och inspirera andra till att nå resultat. Till det har du också en projektledningsförmåga utöver det vanliga.

Vid anställning krävs medlemskap i SSU eller SAP. Alla SSU:s anställda förväntas vara goda ambassadörer för våra värderingar och idéer.

Då SSU:s målgrupp är ungdomar mellan 13 och 30 år ser vi gärna sökande i åldern 20 till 30.

Hur anmäler jag mitt intresse?
Skicka din ansökan till tajma.sisic@ssu.se
Sista datum för ansökan är 2 april 2018.

Frågor?
Kontakta distriktsombudsman Otto Berglund, 0702409606, otto.berglund@ssu.se