Jobba som SSU Upplands distriktsombudsman!

Jobba som SSU Upplands distriktsombudsman!

11 Apr 2018 15:08

SSU är socialdemokraternas ungdomsförbund och samlar över 10 000 unga. Vi ska bli fler. Vårt uppdrag är att samla, skola och påverka. SSU är en plats där unga socialdemokrater kan växa och utvecklas.

Din roll som distriktsombudsman
SSU består av 26 distrikt som tillsammans utgör ett förbund. I distriktens SSU-klubbar och SSU-kommuner finns den viktigaste verksamheten och den verksamhet som ligger närmast medlemmen. Som distriktsombudsman jobbar du på flera olika sätt för att skapa förutsättningar för aktiviteter på lokal och regional nivå.

Tjänsten utgår från SSU Upplands expedition i centrala Uppsala. Resor inom Uppsala län förekommer i tjänsten och B-körkort är därför ett krav.

Vad gör en distriktsombudsman?
Som distriktsombudsman jobbar du med att utbilda och utveckla SSU-klubbar, SSU- kommuner och deras medlemmar politiskt såväl som organisatoriskt. Det kan handla om att arrangera klubbstyrelseutbildningar, grundkurser och workshops om medlemsvärvning.

Du finns också till för att agera stöd gentemot distriktets styrelse. Distriktsstyrelsen kan efterfråga stöd i allt från att arrangera ett politiskt seminarium till att planera en distriktsårskonferens.

Sist, men inte minst, är du också en viktig länk i distriktets kontakt med andra SSU-distrikt, SSU-Förbundet, Socialdemokraternas partidistrikt, LO-förbunden och ABF på regional nivå.

Vem söker vi?

  • Vi söker dig som brinner för att förändra på lokal och regional nivå genom att skapa förutsättningar för medlemmars engagemang.
  • Du har själv din bakgrund i en ideell organisation eller i ett sammanhang där du har varit med och verkat för förändring och utveckling.
  • Du är en person som tycker om att vara i kontakt med många människor och som har lätt för att leda, entusiasmera och inspirera andra till att gå med i rörelsen. Till det ska du också ha en god projektledningsförmåga.

Vid anställning krävs medlemskap i SSU eller SAP. Alla SSU:s anställda förväntas vara goda ambassadörer för våra värderingar och idéer. Du förväntas vara uppdaterad i det politiska samtalet och uppmuntra medlemmar att ta en aktiv del i det samtalet. Då SSU:s målgrupp är ungdomar mellan 13 och 30 år ser vi gärna sökande i åldern 20 till 30.

Hur anmäler du ditt intresse?
Skicka din ansökan med personligt brev och CV till asal.gohari@ssu.se senast den 21 maj.
Ansök redan idag då urval och intervjuer sker löpande och tillsättning kan ske före sista ansökningsdag.

Frågor?
Kontakta distriktsordförande Asal Gohari, 0723300356, asal.gohari@ssu.se eller facklig representant André Norlén, andre.norlen@ssu.se