Jobba som distriktsombudsman i  SSU Dalarna

Jobba som distriktsombudsman i SSU Dalarna

23 Nov 2017 12:51

SSU är socialdemokraternas ungdomsförbund och samlar över 10 000 unga. Vi ska bli fler. Vårt uppdrag är att samla, skola och påverka. SSU är en plats där unga socialdemokrater kan växa och utvecklas.

Vem söker vi?
Vi söker dig som brinner för jämlikhet och folkrörelse, för att förändra på lokal och regional nivå. Du har själv din bakgrund i en ideell organisation eller i ett sammanhang där du har varit med och verkat för förändring och utveckling. Du är en person som tycker om att vara i kontakt med många människor och har lätt för att leda och inspirera andra till att nå resultat. Till det har du också en projektledningsförmåga utöver det vanliga samt god förmåga att kommunicera i text.
Vid anställning krävs medlemskap i SSU eller SAP. Alla SSU:s anställda förväntas vara goda ambassadörer för våra värderingar och idéer.

Då SSU:s målgrupp är ungdomar mellan 13 och 30 år ser vi gärna sökande i åldern 20 till 30. Du har B-körkort och tillgång till bil.

Din roll som distriktsombudsman
SSU består av 26 distrikt som tillsammans utgör ett förbund. SSU Dalarna består av SSU-klubbar med verksamhet i 9 Dala-kommuner och där finns vår viktigaste verksamhet, den närmast medlemmarna. Som distriktsombudsman jobbar du på flera olika sätt för att skapa förutsättningar för aktiviteter på lokal och regional nivå.
Vad gör en distriktsombudsman?
Som distriktsombudsman jobbar du med att stötta ideellt engagerade SSU-medlemmar och klubbar. Det handlar om att hjälpa till att utbilda och utveckla SSU-klubbar och deras medlemmar politiskt såväl som organisatoriskt samt att se till att SSU växer. Konkret kan det röra sig om att genomföra värvningskampanjer, arrangera klubbstyrelseutbildningar, grundkurser och workshops samt arbeta med facklig/politisk samverkan.
Du finns också till för att agera stöd gentemot distriktets styrelse. Distriktsstyrelsen kan efterfråga stöd i allt från att arrangera ett politiskt seminarium till att planera en distriktsårskonferens eller arbeta för att få in fler unga kandidater på Socialdemokraternas listor inför valet.

Information
Intervjuer sker löpande och tjänsten tillsätts så snart vi hittar rätt person. Kom därför in med din ansökan så snart som möjligt.

Handels kollektivavtal för ombudsmän inom SSU gäller för våra anställningar. Tjänsten är på 100 % och inleds av en provanställningsperiod och övergår efter 6 månader till en tillsvidareanställning.

Hur anmäler jag mitt intresse?
Skicka din ansökan till berfin.altun@ssu.se

Frågor?
Kontakta distriktsordförande Berfin Altun 0739-45 23 55