Jobba med oss i Jönköpings läns SSU-distrikt

Jobba med oss i Jönköpings läns SSU-distrikt

13 Aug 2018 10:00

SSU är socialdemokraternas ungdomsförbund och samlar nästan 12 000 unga. Vi ska bli fler. Vårt uppdrag är att samla, skola och påverka. SSU är en plats där unga socialdemokrater kan växa och utvecklas.
Din roll som ombudsman
SSU består av 26 distrikt som tillsammans utgör ett förbund. I distriktens SSU-kommuner finns den viktigaste verksamheten och den verksamhet som ligger närmast medlemmen. I Jönköpings läns SSU-distrikt samlas omkring 600 unga i det som är länets största politiska ungdomsförbund. Med klubbar i många av de sammanlagt 13 kommunerna jobbar distriktsombudsmannen på flera olika sätt för att skapa förutsättningar för aktiviteter på lokal och regional nivå.
Vad gör en ombudsman?
Som ombudsman arbetar du utifrån distriktets verksamhetsplan och målsättningar. I arbetet ingår att skapa förutsättningar för engagemang på lokal nivå genom att stärka klubbar och kommuner organisatoriskt och politiskt. Detta genom att exempelvis värva fler medlemmar, arrangera styrelseutbildningar, uppdatera våra sociala medier och sköta vissa administrativa uppgifter. Som distriktsombudsman har du också en viktig roll i att vara ett ansikte mot partiet och våra sidoorganisationer så som ABF, Unga Örnar eller LO.

För att arbeta som ombudsman krävs att du:

 • Delar och arbetar för våra värderingar och är eller blir medlem i SSU eller Socialdemokratiska arbetarepartiet.
 • Har en förståelse för och kunskap om hur SSU kan jobba för att fånga upp och stärka engagemang både lokalt och digitalt. Detta eftersom det är viktigt för att vi ska kunna bli ännu fler medlemmar.
 • Har en analytisk förmåga, ser orsakssamband, mönster och möjliga lösningar på problem, detta eftersom en stor del av arbetsuppgifterna tar utgångspunkt i detta.
 • Kan skapa samtal med människor som leder till ökat engagemang och känner dig bekväm med att prata inför en grupp.
 • Det är meriterande om du:

 • Har ideell eller professionell erfarenhet av arbete i en idéburen organisation, detta då det kan ha gett dig värdefulla perspektiv och förståelse för en sådan verksamhet fungerar och är uppbyggd.
 • Har kunskap om ledarskap inom idéburen ungdomsverksamhet.
 • Har B-kört, då det kan vara användbart i samband med kampanjer och utbildningar.
 • Är yngre än 35 år, detta för att det bidra till vår trovärdighet som ungdomsförbund.
 • Anställningsform: Tjänsten är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning. Omfattning: Heltid. Arbetstiden är oreglerad.
  Arbetsställe: Tjänsten utgår från Jönköping och omfattar hela Jönköpings län.

  Hur anmäler jag mitt intresse?

  Skicka din ansökan till anna.franzen@ssu.se redan idag. Rekrytering sker löpande.

  Frågor?
  Vid frågor hör av dig till Anna Franzén. Telefonnummer: 070-3024880