ÄR DU FRIHETS NYA CHEFREDAKTÖR?

ÄR DU FRIHETS NYA CHEFREDAKTÖR?

7 Feb 2020 18:28

Chefredaktör – Frihet.se

Frihet är medieplattformen för unga som vill förändra samhället och förstå politiken. Vi gör nyheter, inslag om populärkultur, internationella reportage, film, satir och opinion – allt med progressiva och socialdemokratiska värderingar som grund. Vill du vara med och jobba för Sveriges enda vänsterplattform för unga? Sök jobbet som chefredaktör! Läs mer om tjänsten nedan och ansök här.

Chefredaktör – övergripande beskrivning
Chefredaktörens roll är att leda teamets arbete och ansvara för den strategiska utvecklingen av Frihet. Chefredaktören jobbar både hands-on med att själv skapa material till plattformen såväl som att ansvara för den långsiktiga planeringen av innehåll. Chefredaktören är van att arbeta digitalt, kan ha journalistisk bakgrund, gärna i sig en influencer. Med god kännedom om det politiska landskapet kanske med bakgrund inom politiken eller från en viralsajt.
Har ett grundintresse/förståelse för ett datadrivet arbetssätt och att följa upp resultat och optimera innehåll för olika målgrupper. Chefredaktören är ansvarig utgivare.

Specifika ansvarsområden
· Övergripande ansvar för att samordna, planera, genomföra, utvärdera och utveckla den digitala medieplattformen Frihet i enlighet med de givna målen och ramarna. Detta arbete innebär både strategiskt och praktiskt arbete med innehåll, grafisk form, kontakt med skribenter och medlemmar mm.
· Leda teamets arbete.
· Huvudansvar för att teamet når de uppsatta målen för Frihet samt att detta rapporteras löpande till den förtroendevalda ledningen via kanslichefen.
· Huvudansvar för att arbeta löpande med analys och distribution tillsammans med övriga teamet.
· På daglig basis skapa material, artiklar, texter, enklare grafisk produktion och annat innehåll till plattformen.
· Verksamhets- budget- och personalansvar för teamet vilket bl.a innefattar samordning av rekrytering samt arbetsledning av teamet.
· Huvudansvarig för att köpa in material från frilansare.
· Huvudansvar för upphandling och kontakt med underleverantörer, ex webbyrå eller andra underkonsulter.

Vi tror att du:
Delar och arbetar för våra värderingar och är eller blir medlem i SSU och Socialdemokraterna.
Är yngre än 35 år eftersom att det bidrar till vår trovärdighet som ungdomsförbund
Har god erfarenhet av redaktionellt arbete
Har erfarenhet av arbetsledningen, antingen professionellt eller ideellt
Har en gedigen erfarenhet som skribent

Om villkoren
Vi eftersträvar en mångfald på arbetsplatsen vad gäller kompetenser och erfarenheter och vi lägger vikt vid personlig lämplighet.
Anställningsform: Tjänsten är heltid och tillsvidareanställning (provanställning tillämpas enligt kollektivavtal). Arbetstiden är oreglerad och anställningsvillkoren regleras i kollektivavtal med Handelsanställdas förbund. Fast månadslön.

Tillträde: Omgående eller enligt överenskommelse

Placeringsort: Stockholm, med en del resor.
Omfattning: Heltid.

SSU omfattas av kollektivavtal, Folkrörelseavtalet mellan KFO och Handels och Akademikerförbunden. Arbetsplatsen strävar efter att vara modern, effektiv, målinriktad och ha god arbetsmiljö.

Ansökan
Ansök genom att skicka personligt brev och CV på den här länken. Vi behandlar ansökningar löpande så vänta inte med din ansökan! Sista ansökningsdag: 20 feb.

Frågor om tjänsten:Sanna Svanström, t.f chefredaktör Frihet sanna.svanstrom@frihet.se
Facklig representant: Anna.lindqvist@ssu.se (Handels).
Alice.aronsson@ssu.se (Akavia)