Istället för selfie – SSU lanserar wefie

Istället för selfie – SSU lanserar wefie

14 Feb 2014 08:02

Förra året utsågs selfie till årets ord av Oxford English Dictionary. Då togs fler selfies än någonsin på Instagram. Och varför inte? Det är roligt att ta selfies. Men tänk om vi istället kunde visa upp mer solidaritet i samhället och istället göra wefie till årets ord? Därför lanserar vi kampanjen #wefie2014 – tillsammans kan vi sätta wefie på kartan.

Hur gör jag?
Att ta en wefie är enkelt och roligare än att ta en selfie. Du tar bara en bild av dig tillsammans med en eller flera kompisar. Kläm ihop er ordentligt och se till att alla syns. Tagga #wefie2014 och vips så är du klar.

Lite mer om kampanjen
Det svenska samhället verkar ha följt selfiens livscykel. De senaste tio åren har vi sett en förskjutning från vi till jag – en ökad egoism – och effekterna är tydliga. Ungdomsarbetslösheten har ökat och vägen till intressanta jobb har blivit krokigare eftersom skolresultaten samtidigt har blivit sämre. För de som får roliga jobb eller kommer in på sin drömutbildning väntar andra utmaningar, till exempel att det inte finns någonstans att bo.

Vi tycker att det är hög tid att visa, oavsett vad du röstar på, att vi tillsammans är samhället. Hjälp oss att göra Wefie till årets ord 2014. För det är roligare när fler kommer in i bilden. Gå in på kampanjsiten eller helst, ta en #wefie2014.