Intervju med SSU:s nya kommunikationschef Amanda Borg

Intervju med SSU:s nya kommunikationschef Amanda Borg

10 Jul 2017 19:06

Idag börjar Amanda Borg som ny kommunikationschef på SSU. Här svarar hon på fyra frågor om hennes bakgrund och förväntningar på jobbet!

1. Hej Amanda och grattis till nya jobbet som kommunikationschef på SSU. Vad ser du mest fram emot på nya jobbet?
Att vinna val såklart! Och att fortsätta utveckla SSU:s kommunikation så att vi blir det självklara valet för alla unga som vill vara med och påverka och förändra. Och att få jobba tillsammans med alla grymma SSU:are!

2. Vad gjorde du innan du kom till SSU-förbundet?
Senast jobbade jag på en kommunikationsbyrå med allt från ledarutveckling till kommunikationsstrategi. Innan dess har jag jobbat för ett antal ideella organisationer, både professionellt och ideellt.

3. Vad gör du när du inte håller på med SSU?
Svårt att inte hålla sig borta från politik även på fritiden. Men jag fyller på med energi genom att läsa en herrans massa böcker, se bra och dåliga serier på Netflix och ha högljudda diskussioner med folk jag tycker om. Är också på Gotland, mitt andra hem, så ofta som det bara går.

4. Vad innebär ditt nya jobb och hur vill du utveckla SSU:s kommunikation?
Att utveckla och hålla ihop all SSU:s kommunikation, både internt och externt. Jag vill att alla unga inför valet 2018 ska veta vad SSU står för, och varför vår politik är den bästa för Sverige. Men det handlar inte bara om att berätta om SSU, utan också om att fortsätta driva en socialdemokratisk idédebatt som känns modern och progressiv. Kommunikation är ett viktigt förändringsverktyg och med smart kommunikation kan vi både utveckla politiskt och se till att ännu fler hittar till vår fantastiska organisation!