Intervju med Siri Reinhag –  ny facklig politisk ombudsman på förbundsexpeditionen

Intervju med Siri Reinhag – ny facklig politisk ombudsman på förbundsexpeditionen

8 Feb 2017 11:44

Hej Siri! Du har precis börjat jobba här på SSU-förbundet som facklig politisk ombudsman! Grattis till det nya jobbet! Berätta lite om dig själv, hur hamnade du här?
Oj, himla bra fråga! Jag är personlig assistent sen innan och har varit fackligt förtroendevald i Kommunal där jag har jobbat med skol- och ungdomsfrågor, och så har jag varit aktiv i LO-distriktet här i Stockholm så på den vägen är det. Jag gick med i SSU för 3-4 år sedan, men mitt huvudsakliga engagemang har jag haft i Kommunal och LO.

Hur spenderar du dina dagar på jobbet, vad gör man egentligen i din roll?
Nu har ju jag bara jobbat i 3 veckor, men det jag framförallt kommer att jobba med är att stärka det lokala fackligt politiska arbetet, se till att det är bra samverkan mellan olika förbund och SSU, och mellan LO och SSU på distrikts- och klubbnivå. Det spelar ingen roll om jag går och har bra möten med någon på nationell nivå om det lokala samarbetet inte fungerar. Så det är där mitt fokus ligger, på det lokala arbetet.

Vad ser du mest fram emot?
Mest ser jag fram emot att träffa och prata med blivande medlemmar i SSU. Även de befintliga medlemmarna så klart, men ser fram emot att få jobba med det fackliga politiska för att vi ska bli fler medlemmar och nå fler ungdomar som borde vara med i SSU.

Slutligen, vi måste få veta: vad tycker du om Skam?
Jag gillar Skam! Jag har sett alla säsonger och jag vet att typ alla säger att säsong 3 är bäst, men jag tycker faktiskt att säsong 2 var bättre. Min favoritkaraktär är Sana. Hon är liksom så tydlig i vad hon vill och står för, men har inga problem med att avvika från den linjen om hon har fel. Prestigelös rakhet liksom.