Intervju  med Daniel Gardelin Zambon – Vikarierande Förbundskassör på förbundsexpeditionen

Intervju med Daniel Gardelin Zambon – Vikarierande Förbundskassör på förbundsexpeditionen

17 Feb 2017 16:03

Hej Daniel! Grattis till nya jobbet och välkommen till SSU-förbundet! Berätta lite mer om din tjänst och hur det känns att vara här!
Jag är förbundskassör och det innebär dels att jag jobbar med ekonomi och ser till att förbundets övergripande ekonomi är stabil och följer god redovisningssed, och dels så leder jag administrationsteamet med alltifrån personalledning till att få till ett nytt medlemssystem på plats. Det känns jättebra även om det är lite stressigt nu i början, men så är det alltid när man kommer till en ny arbetsplats.

Vad gjorde du innan du började som förbundskassör?
Jag har jobbat mycket inom den ideella sektorn, bland annat var jag på Röda Korset tidigare. Och jag har haft liknande roller som den här innan, men då har jag alltid gått från andra positioner i organisationen innan jag hoppat på just en sån här tjänst så det är lite ovant nu, men framförallt känns det bra.

Hur hamnade du här på SSU-förbundet då?
Det var av en ren slump faktiskt! Eller, ja i alla fall delvis en slump att jag hamnade här. Jag hade egentligen fått ett annat jobb och skulle börja där senare under våren, men så råkade jag se i ett nyhetsbrev från LSU att SSU sökte en ny förbundskassör. Jag tänkte att det här såg ju spännande ut så jag sökte den här tjänsten i stället! Sen gick det väldigt fort och nu är jag här!

Det är väldigt kul att ha dig här Daniel! Vi rundar av med att fråga vem som är din favoritsosse genom tiderna?
Anna Lindh har jag en förkärlek till och tyckte att hon var helt fantastisk. Jag tyckte också om Göran Persson så klart, han var ju väldigt rolig. Men sen även Eliasson, han gör ju väldigt många bra saker fortfarande. Det är nog mina top 3 sossar genom tiderna skulle jag säga!

Vänliga hälsningar,
Jasmina