Men så är det inte idag. 


Idag lever många unga under ett hedersförtryck. De får själva inte bestämma vem de ska umgås med, vad de ska utbilda sig till eller vem de ska älska.

Unga ska själva få

välja hur de lever sina liv

Det kommer SSU aldrig acceptera.

Läs vår förslag på hur hedersförtrycket ska stoppas.

Så stoppar vi hedersförtryck

SSU har tre förslag för att minska hederförtrycket

Vittnesmål

Berättelser från personer som upplevt hedersförtryck

"Att jag skulle vara gay finns inte ens som ett alternativ i min familj. Det finns inte en chans att jag skulle kunna berätta det hemma. Jag vet inte vad som skulle hända, men det skulle inte vara bra. Jag vet inte om de skulle bli arga, frysa ut mig eller försöka förändra mig men inget av alternativen känns särskilt lockande. Jag är helt inställd på att leva hela mitt liv utana att mina föräldrar får veta att jag är gay"

"Mina föräldrar kollade min mobil varje dag för att se vilka jag hade kontakt med, om jag lagt ut något i sociala medier och vilka bilder jag tagit. En gång hade jag smsat med en kille i klassen och då tog de mobilen ifrån mig i en vecka tills jag lovade att inte göra om det."

"Min mamma pratade ofta med grannarna och vännerna om tjejer med dåligt rykte, och vilken tur det var att deras döttrar inte var som "dom där". Man höll koll på varandra och såg till att alla skötte sig, för att ingens mamma skulle behöva skämmas. Jag vet forfarande inte riktigt hur gränsdragningen såg ut mellan bra och dålig."

Hjälp oss stoppa hedersförtrycket!

Sprid sidan och dela dina tankar på #hederochsamvete