Hanna Alexandersson är ny policy-strateg på SSU-förbundet

Hanna Alexandersson är ny policy-strateg på SSU-förbundet

12 Jan 2018 14:00

I måndags började Hanna Alexandersson som ny policy-strateg (tidigare hette tjänsten politisk sekreterare) på SSU:s förbundsexpedition. Här svarar hon på fem frågor om hennes bakgrund och förväntningar på jobbet!

1. Hej Hanna och grattis till nya jobbet som policystrateg på SSU-förbundet. Vad ser du mest fram emot på nya jobbet?
Tack! 2018 finns det bara ett svar på den frågan: att vara med och bidra till en socialdemokratisk valvinst.

2. Vad gjorde du innan du kom till SSU-förbundet?
Jag har gjort många olika saker som alla rör kommunikation och samhällsfrågor. Närmast kommer jag från Hyresgästföreningens riksförbund där jag arbetat med projektledning och politiskt stöd till ledningen.

3. Vad innebär ditt nya jobb och hur ska SSU bidra till en socialdemokratisk valvinst?
Som policystrateg är det jag har hand om det politiska reformarbetet på förbundsexpeditionen i samverkan med förbundsstyrelsen och just nu håller jag på att vässa SSU:s politiska förslag inför valet. SSU ska vara relevanta och få genomslag för sin politik som ska göra skillnad i ungas vardag. Vårt mål är att våra förslag ska bli verklighet och ligga till grund för nästa regeringsförklaring. Under våren kommer jag arbeta med vår valbibel som kommer innehålla allt medlemmarna behöver för att vinna skoldebatterna. På längre sikt handlar mitt arbete om att se vilka politikområden som förväntas bli allt viktigare för unga, men där vi saknar skarpa politiska förslag idag.

4. Vad gör du när du inte håller på med SSU?
Eftersom jag fortfarande är relativt ny i Stockholm ägnar jag helgerna åt att lära känna staden. Jag älskar att gå på teater, styrketräna och att laga mat ihop med vänner hemma hos mig.

5. Slutligen, vilken är din favoritserie at the moment?
Master of None. Jag är väldigt taggad på Lena Waithe nya serie The Chi.