Framtidens europeiska regeringsledare till Sverige

Framtidens europeiska regeringsledare till Sverige

5 Mar 2013 17:03

– Finanskrisen har slagit hårt mot den unga generationen i Europa och tvingat många människor bort från arbetsmarknaden. Jag är övertygad om att ECOSY kommer att spela en viktig roll i att vända utvecklingen och ingjuta hopp och optimism för Europas ungdom. ECOSY kommer också att ha en viktig roll i utformningen av en gemensam europeisk strategi för socialdemokratisk valvinst i EU-valet 2014 och vi lägger grunden till detta nu under vårt möte i Sverige, säger Ellinor Eriksson, förbundssekreterare på Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund – SSU.

Kongressen kommer även behandla ett antal reformförslag såsom ”ett grönt europa”, ”bojkottande av varor från Israeliska bosättningar i Palestina” och ”en gemensam europeisk migrationspolitik” att behandlas. På ECOSY-kongressen avgörs även om SSU:s kandidat till en av ECOSY:s vicepresidenter, SSU:s förbundssekreterare Ellinor Eriksson, väljs.

– SSU tar stor plats på den europeiska politiska arenan och ECOSY är ett av våra viktigaste verktyg för politisk påverkan i Europa. Jag hoppas få förtroendet som vicepresident i ECOSY och därmed föra SSU:s talan i det Europeiska samarbetet, säger Ellinor Eriksson, förbundssekreterare på Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund – SSU.

Fakta om Ecosy-kongressen

  • Datum: 7-10 mars 2013
  • Antal deltagare: Över 200
  • Antal delegationer: 25 stycken från olika europeiska socialdemokratiska ungdomsförbund.
  • Plats: Bommersvik kursgård strax utanför Södertälje
  • Antal extra bäddar Bommersvik fick köpa för att få plats med alla deltagare: 43 stycken.
  • Antal allergiker/specialkost: cirka 50 (inklusive LCHF-dieter)
  • SSU deltar med 9 delegater.

Mer infromation om ECOSY finns på http:/www.youngsocialists.eu

Kort schema:

Öppning: torsdag eftermiddag. Tal av Gabriel Wikström, förbundsordförande SSU.
Fredag, lördag och söndags diskuteras ett gemensamt principprogram, resolutioner, valstrategier med mera. Om till vicepresidenter sker lördag eftermiddag.