Fler unga till EU – SSU lanserar egen ung kandidat

Fler unga till EU – SSU lanserar egen ung kandidat

2 Sep 2013 07:05

SSU har länge drivit frågan om var fjärde ung på valbar plats i valen 2014. Detta krav gäller inte bara inför de nationella valen utan även inför EU-parlamentsvalet. Därför för SSU fram en egen ung kandidat, förbundssekreterare Ellinor Eriksson, 25.

–        EU-parlamentet är en mycket ålderstigen församling. Det är inte bara inom den svenska politiken som det behövs ett tydligt ungdomsperspektiv, det gör det även i EU-parlamentet. Därför har SSU bestämt att driva en egen kandidat, säger Gabriel Wikström, förbundsordförande Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund – SSU.

5,7 miljoner unga är arbetslösa i Europa. Ytterligare 1,5 miljoner har osäkra anställningar. Ungdomsarbetslösheten är en prioriterad fråga för SSU i Sverige och kommer även vara det i EU-valet. 

–      Inom YES (Young European Socialists) och PES (Party of European Socialists) har vi drivit på för en ungdomsgaranti i hela Europa. Den påminner om den 90-dagarsgaranti som SSU och Socialdemokraterna vill införa i Sverige, säger Gabriel Wikström

SSU:s kandidat i EU-parlamentsvalet är Ellinor Eriksson, 25, förbundssekreterare på SSU och vicepresident i YES. Följ gärna Ellinor på Twitter: @ellinorSSU.