SSU studier

[vc_row 0=””][vc_column][rev_slider alias=”classic-carousel3″][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text 0=””]

PRENUMERERA PÅ Studie-Nyhetsbrevet
Så lär vi oss saker tillsammans i klubben!

Att anordna en studiecirkel är ett roligt sätt att lära sig mer om en politisk fråga. I en studiecirkel träffas ni minst tre gånger och lär er saker tillsammans genom att dra nytta av varandras olika kunskaper och erfarenheter. I klubben kan ni också arrangera seminarier, workshops eller föreläsningar.

Studieledaren lägger grunden för framtiden

Är du studieledare i ditt distrikt och har frågor om grundkurser? Tveka inte att kontakta SSU:s studieombudsman, Amal Seraj.

När kunskap och bildning sprids vidare till fler växer SSU som politisk kraft och ny kunskap skapas. På detta vis ökar också den enskilda medlemmens makt att påverka både inom och utanför SSU.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text 0=””]

I SSU får du lära dig sådant du inte lär dig i skolan; vi diskuterar mycket och du får verktyg för att förändra världen. SSU:s studier är till för alla, och det är sjukt kul!

SSU bedriver en omfattande bildningsverksamhet som är unik. Här möts kunskap och värderingar på socialdemokratisk idégrund i samtal om samhället. SSU är den främsta platsen för unga i Sverige att få politisk skolning.

En god studieverksamhet är en förutsättning för en politik som tar sin utgångspunkt i egna samhällsanalyser och visioner. När vi låter andra sätta dagordningen och beskriva samhället tvingas vi anpassa oss efter verklighetsbeskrivningar som begränsar våra idéer. Studieverksamheten är kort sagt arbetarrörelsens viktigaste strategi.

I SSU:s studieverksamhet diskuterar vi ledarskap, ideologi och framtid. För det är först när vi vet vart vi är på väg som vi har kraften att göra motstånd.

Distriktens grundkurser finns i flera steg

Alla SSU-distrikt runt om i landet arrangerar varje år utbildningar för sina medlemmar. Det finns både kurser för dig som är helt ny i SSU och fördjupningskurser för dig som har varit medlem lite längre. Grundkurserna är inte bara ett sätt att lära sig mer om SSU utan också det bästa tillfället att träffa andra härliga SSU:are från ditt distrikt.

SSU-förbundet är uppdelat i 26 distrikt som alla har olika studietraditioner, men gemensamt för alla distrikt är att de arrangerar grundutbildningar i tre steg. På grundutbildningarna får en lära sig mer om organisering, ideologi, arbetarrörelsens historia, feminism, fackliga rättigheter, att tala och skriva politiskt med mera.

Här hittar du studiemallar för grundkurserna

Debatten fördjupas på SSU:s förbundskurser

SSU:s förbundsstudier är till för dig som har gått grundkurserna och vill fördjupa dina kunskaper. Kurserna syftar till att bilda en arena där du förutsättningslöst kan diskutera visioner och lösningar utan att på förhand ha givna svar. På kurserna föreläser och debatterar kända politiker, journalister, forskare och författare utifrån olika perspektiv. Utbildningarna kan vara inriktade på ideologisk fördjupning, debatträning, jämställdhet eller organisatoriska frågor.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]