Information kring händelserna i Norge

Information kring händelserna i Norge

23 Jul 2011 16:29

Kongress

Vår kongress genomförs 2–5 augusti. Vi arbetar sen tidigare med såväl Säpo som länspolisen kring säkerhet under kongressen. Vi har under dagen tagit djupare kontakter och kommer under måndagen att genomföra möten med polisen för att kunna ta nödvändiga åtgärder inför kongressen.

Vi kommer vidare att uppdatera samtliga delegationsledare, ombudsmän och distriktsordföranden kring vårt arbete inför och under kongressen.

Vi kommer att utbilda all vår personal i säkerhetsarbete i anslutning till att vi träffas i Stockholm nästa vecka.

Manifestationen i samband med kongress

Vi har stor respekt för alla SSU:are som just nu känner stor sorg efter händelserna. Vi har under dagen uppmuntrat lokala och regionala minnesstunder och flera av er har varit deltagare vid dessa.

Inför kongressen kommer styrelsen att bjuda in brett till en större manifestation. Vi vädjar till alla att invänta mer information kring detta. Vi kommer att se över kongressprogrammet och ge plats för vår gemensamma manifestation på ett bra sätt.

Under måndagen kommer vi ta ett större initiativ och bjuda fler att vara med i planeringsarbetet. Vi kommer att utse en ansvarig från förbundet. Vi tar gärna emot idéer kring hur minnesstunden kan utformas.

IUSY

I morgon reser flera SSU:are till IUSY. Vi kommer att inför resan jobba med Socialdemokrater för tro och solidaritet för att ta fram kontaktpersoner att samtala med om man känner för extra stöd.

För den som väljer att inte åka kommer vi att återbetala avgiften. För er som reser gäller tidigare information. Skulle du vilja åka hem under vistelsen kommer vi att hjälpa till med hemresa.

Enligt senaste informationen från IUSY arbetar man tillsammans med polis och säkerhetspolis i Österike och säkerhetsbedömningen just nu är att det inte föreligger förhöjt hot. Vi kommer tillsammans med IUSY lyssna till säkerhetsuppdateringar och på plats kommer arbetet att göras kontinuerligt under veckan.

Läs IUSY:s uttalande.

AUF

– Vi er i dyp sorg. Mine tanker går til alle i AUF og alle pårørende, sier AUF-leder Eskil Pedersen.

Flere uttalelser fra Pedersen til pressen vil bli gitt i løpet av kvelden.
VI ber samtidig om at pressen respekterer at mange nå har det svært vanskelig og at man holder seg til den sentrale informasjonen som blir gitt.

– We are in shock and sorrow. My thoughts are with members of AUF and their family, says AUF-president Eskil Pedersen.

Läs AUF:s uttalande.