Distriktsombudsman i Skaraborgs SSU-distrikt

Distriktsombudsman i Skaraborgs SSU-distrikt

9 May 2016 13:24

SSU Skaraborg är distriktet som ligger vackert belägget mellan Sveriges två största sjöar.Distriktet består av cirka 300 unga socialdemokrater, i åldern 13–30, spridda över 15 kommuner, varav vi har aktiva SSU-klubbar i åtta; Falköping, Lidköping, Mariestad, Götene,Skövde, Skara, Tibro och Tidaholm. Nu söker vi en ombudsman som kan stärka vår ungdomsrörelse, värva fler medlemmar och sprida verksamheten i distriktet till fler orter.

Vår verksamhet är mångfacetterad och består av politiska möten och samtal, kampanjer,sociala aktiviteter, opinionsbildning, medlemsvärvning och mycket annat. Verksamheten tar sin utgångspunkt i vad medlemmarna vill göra och ser olika ut på olika ställen. Utgångsorten för distriktet är Skövde, där även partidistriktet utgår ifrån. Stort fokus för dig kommer att ligga på opinionsbildning, utåtriktat arbete och medlemsvärvning.

Vi ser helst att du som söker tjänsten är 18–30 år. Du är utåtriktad, positiv och brinner för arbetarrörelsens idéer. Att arbeta som ombudsman är fritt och självständigt, det ställer krav på att du är självgående, initiativrik och ansvarstagande. Som ombudsman är du spindeln i nätet, du hjälper våra medlemmar med deras behov i verksamheten och får saker att funka. Det kräver god problemlösningsförmåga, att du är stresstålig och kan prioritera din tid utifrån flera olika uppsatta mål. Medlemsvärvning är en avgörande förutsättning för att vi ska kunna växa och uppnå våra mål, därför ser vi att du är en engagerad värvare som kan övertyga många om att engagera sig i SSU. Vi tror att du har ett personligt intresse och engagemang för politik och samhällsförändring.

Arbetslivserfarenhet samt politisk eller organisatorisk erfarenhet är meriterande. För att kunna lösa dina uppgifter kräver tjänsten att du har körkort och vi ser gärna att du har tillgång till egen bil. Stor vikt läggs vid social kompetens, att du kan engagera och peppa människorna runtomkring dig och du skall dela arbetarrörelsens värderingar. Exempel på arbetsuppgifter du kommer utföra:

• Värva medlemmar ute på skolor, fritidsgårdar, arbetsplatser och andra evenemang där

vår målgrupp (13–30 år) befinner sig.

• Vara ett stöd för våra medlemmar i den verksamhet de vill utföra.

• Planera och genomföra studieverksamhet i form av helgkurser om politik och

påverkansarbete.

• Stödja distriktsstyrelsen i deras arbete.

• Sköta löpande administrativa uppgifter.

Löner och andra förmåner utgår enligt kollektivavtal med Handelsanställdas förbund. Tjänsten är en heltidsanställning med oreglerad arbetstid. Tjänsten är en tillsvidareanställning. Vi tillämpar sex månaders provanställning enligt kollektivavtalet.

Sista ansökningsdag är den 1:a juni. Intervjuer kommer att ske löpande. Tillträde sker enligt överenskommelse. Ansökan skickas via mail till lina.ahl@ssu.se.

För mer information eller frågor om tjänsten, kontakta distriktsordförande Lina Ahl,lina.ahl@ssu.se alt. 076- 390 98 19.

För fackliga frågor, kontakta Handels ombudsman Sofia Larm, sofia.larm@handels.se alt.010- 450 82 32.