Södra Älvsborg

SSU Södra Älvsborg, även kallat ärans och hjältinnornas distrikt, organiserar ungdomar i Tranemo, Mark, Svenljunga, Borås, Ulricehamn och Bollebygd som vill kämpa för en demokratisk socialistisk och feministisk värld.

Vår ideologi grundar sig på en övertygelse om att alla människor är lika mycket värda och att samhället ska byggas utefter den övertygelsen. Vi lever idag i en orättvis värld. Din bakgrund, hudfärg, nationalitet, kön, sexualitet, klasstillhörighet begränsar ditt levnadsutrymme och dina framtidsutsikter. Detta vill vi, unga socialdemokrater, förändra. Vi kämpar för ett samhälle där alla människor oavsett bakgrund ska ha samma möjligheter i livet. Vi kämpar för ett samhälle präglat av idealen Frihet, Jämlikhet och Solidaritet. Vi kämpar för ett socialistiskt samhälle.

Vår kamp bedrivs på flera olika sätt, bland annat genom att aktivt trycka på våra lokala politiker för att de ska driva en politik för arbetarklassen och ungdomarna. Vi skriver insändare, anordnar demonstrationer, spelar gatuteater samt mycket, mycket mer. Metoderna kan skiljas åt, men målet är alltid det samma.

SSU är också mer än bara politik. Det är en plats för människor med olika bakgrund och intressen att träffas och ha roligt tillsammans. Vi spelar fotboll, tittar på film och åker på kurser där man kan träffa människor som man aldrig hade kommit i kontakt med annars. Häng med!

Kontakta oss

Jessica Eng Strömberg

0763987563 jessica.eng95@gmail.com
Mer om mig

Josefin Larsson

Distriktsombudsman
Mer om mig

Hälsa på/skicka brev

Södra Älvsborg
Norrby Tvärgata 3
504 37 Borås

Besöksadress

Norrby Tvärgata 3, Borås

Leveransadress

Norrby Tvärgata 3, Borås

Ring oss

Tel

+46761034802

Mobil

+46707967380