249 ombud anländer till SSU-kongressen – Caroline Frankesjö

249 ombud anländer till SSU-kongressen – Caroline Frankesjö

11 Aug 2017 12:44

Idag börjar SSU:s 39:e kongress där 249 ombud från hela landet samlas för att forma framtidens politik. För ombudens del har det varit mycket jobb med förberedelser under hela våren och sommaren. Delegationsledarna har lett ombuden i deras arbete och vi har träffat Caroline Frankesjö, delegationledare från SSU Örebro, som berättade om sin roll.

Hur känns det att ha ansvar för en hel delegation?
Det är ett tufft men roligt ansvar, jag blev väldigt glad när jag blev tillfrågad att vara det. Det är väldigt skönt att vara två och ha någon som en kan bolla idéer och tankar tillsammans med utöver delegationen. Samt att ha någon som en har ansvaret tillsammans med. 

Vad är din absolut viktigaste uppgift som delegationsledare?
Den viktigaste uppgiften, under själva kongressen, är att ombuden känner sig säkra på sin sak och att de är pigga och glada. Är de det så brukar det andra liksom lösa sig på vägen. 

Hur har ni förberett er inför kongressen?
Vi har haft delegationsträffar online och offline där vi gått igenom alla handlingar. Vi har också pratat mycket om hur kongressen kommer funka osv så, framförallt de nya, ombuden inte behöver tänka så mycket på det utan att det sitter i bakhuvudet. 

Vill ni se mer av kongressen? Följ SSU i sociala medier och på kongress.ssu.se