Påverka

Delta

Lär dig

Var med och förändra samhället! Som medlem i SSU är du med och påverkar politiken i Sverige och där du bor.

Oavsett om du brinner för en jämlik skola, att minska klyftorna i samhället, klimatet eller för att det ska byggas fler bostäder kan du påverka genom SSU.
Politik handlar om att göra. Häng med på en manifestation, delta i verksamhet för nyanlända. Eller få nya kompisar på en biokväll, fotbollsturnering eller natt-affischering. All verksamhet är gratis, det är bara att hänga på.
I SSU är vi grymma på bildning! Varje år ordnar vi hundratals utbildningar, seminarier och kurser. Lyssna på en spännande föreläsare.

Gå en ledarkurs tillsammans med andra SSU:are. Utveckla ditt politiska skrivande. Eller lär dig om antirasism, arbetsmarknadspolitik eller feministisk historia

Om SSU

SSU är socialdemokratins ungdomsförbund. Vi samlar unga människor med socialdemokratiska värderingar som vill vara med och skapa förändring.

Med runt 10 000 medlemmar från hela Sverige är vi en betydande kraft i samhällsdebatten.

bli_medlem_omoss

Saker på gång

Visa events nära mig!
ssuledare
Hej!
Var du kommer ifrån eller vad dina föräldrar tjänar ska inte avgöra dina chanser i livet. Gå med i SSU om du också vill ha ett samhälle som alla tjänar på - inte bara några få.
Philip Botström
Förbundsordförande

Andrea Törnestam
Förbundssekreterare

Vanliga frågor

Vad kostar det att gå med?

Det kostar ingenting.

Hur signerar jag

Du får ett scrive-dokument utskickat till din telefon och epost när du fyllt i dina kontaktuppgifter. Öppna det och godkänn för att bli medlem. Scrolla längst upp på sidan för att fylla i dina uppgifter.

Hur loggar jag in på mina sidor?

Gå in påminasidor.ssu.se Du behöver ha en registrerad epost för att kunna logga in. Har du glömt ditt lösenord så klicka på återställ lösenord så får du ett nytt utskickat till din epost. Har du ingen epost registrerad så maila till medlem@ssu.se så ordnar vi med inlogg till dig.

Vad kan jag göra som medlem?

Massor! I SSU får du vara med och påverka i politiska frågor som är viktiga för dig - oavsett om det är feminism, jämlikhet eller bostadsfrågor. Du får lära dig mer om de frågor du brinner för. Du kan delta på kurser och roliga aktiviteter. Klicka här för att hitta SSU där du bor.

Var läser jag mer om er politik?

Här kan du läsa mer om vad SSU tycker i olika politiska frågor. Ett bra sätt för att inte missa något är att följa SSU på Facebook , Instagram och Twitter.

Vad kan jag göra som medlem?

Massor! I SSU får du vara med och påverka i politiska frågor som är viktiga för dig - oavsett om det är feminism, jämlikhet eller bostadsfrågor. Du får lära dig mer om de frågor du brinner för. Du kan delta på kurser och roliga aktiviteter. Klicka här för att hitta SSU där du bor.
ssu_ledare
VÄLKOMMEN TILL SSU, !

Vi är så glada att du vill vara med och förändra politiken och samhället tillsammans med oss. Första steget för att komma igång med ditt nya engagemang är att ta kontakt med SSU där du bor!
Philip Botström & Andrea Törnestam

Vad vill du veta mer om?

Kryssa i dina intressen så skickar vi uppdateringar, kampanjer och information om ämnet när vi har något nytt.

Berätta för dina vänner att du gått med!

Tillsammans med 12 000 andra är du nu med och förändrar Sverige och världen!
Dela på facebook eller twitter!

Detta händer nära dig!

Visa events nära mig!

Vanliga frågor

Hur kommer jag igång?

Det snabbaste sättet är att kontakta SSU där du bor för att höra när nästa aktivitet är. Många SSU-klubbar ses varje vecka och vissa lite mer sällan. Klicka här för att hitta din lokala SSU-klubb eller distrikt.

Vad kan jag göra som medlem?

Massor! I SSU får du vara med och påverka i politiska frågor som är viktiga för dig - oavsett om det är feminism, jämlikhet eller bostadsfrågor. Du får lära dig mer om de frågor du brinner för och få nya vänner. Ett bra sätt för att komma igång är att gå någon av SSU:s grundkurser. Där får du lära dig mer om SSU:s politik, om arbetarrörelsens historia och lära känna andra SSU:are. Ta kontakt med SSU där du bor för att se vad som är på gång.

Var kan jag läsa mer om SSU:s politik?

Här kan du läsa mer om vad SSU tycker i olika frågor. Ett bra sätt för att hålla koll på vad SSU gör är att följa oss på Facebook , Instagram och Twitter.

SSU finns inte där jag bor.
Kan jag starta en egen klubb?

Ja! Dra ihop ett gäng som vill vara med och ordna en aktivitetskick-off för att sätta igång verksamheten. Fyll i formuläret här så kan vi hjälpa er att starta er nya klubb. Sedan är det bara att sätta igång och göra verksamhet! Om du vill ha inspiration på aktiviteter ni kan göra i er klubb finns massa förslag här. Där finns också tips på hur du startar igång en klubb från start.