SSU Blekinge | Nu ska vi anställa ny distriktsombudsperson!

SSU Blekinge | Nu ska vi anställa ny distriktsombudsperson!

30 Jun 2017 15:08

SSU är socialdemokraternas ungdomsförbund och samlar över 10 000 unga. Vårt uppdrag är att samla, skola och påverka. SSU Blekinge är ett SSU-distrikt med kring 200 medlemmar och 5 klubbar och är aktiva i samtliga av Blekinges kommuner. Vi bedriver verksamhet på både kommunal och regional nivå. Vår verksamhet består av bland annat värvning, kampanj, utbildningar och social verksamhet riktad till unga socialdemokrater och vårt mål är att skapa politik som kan göra skillnad. Nu söker vi en ny distriktsombudsperson.

Din roll som distriktsombudsperson

SSU består av 26 distrikt som tillsammans utgör ett förbund. I distriktens SSU-klubbar och SSU-kommuner finns den viktigaste verksamheten och den verksamhet som ligger närmast medlemmen. Som distriktsombudsperson jobbar du på flera olika sätt för att skapa förutsättningar för aktiviteter på lokal och regional nivå.

Vad gör en distriktsombudsperson?

Som distriktsombudsperson jobbar du med att utbilda och utveckla SSU-klubbar, SSU-kommuner och deras medlemmar politiskt såväl som organisatoriskt. Det kan handla om att arrangera klubbstyrelseutbildningar, grundkurser och workshops om medlemsvärvning.
Huvudfokus på arbetsuppgifterna kommer att vara administration, utåtriktad verksamhet och kommunikation. En stor del av ditt arbete kommer att bestå av stötta distriktsstyrelsen och klubbarna i deras verksamhet. Medlemsvård, återvärvning och nyvärvning är även en stor del av arbetet. Som ombudsperson kommer du att arbeta mycket själv vilket kräver en god förmåga att organisera sin egen tid. Det krävs även att du är initiativtagande och ambitiös. Du kommer vara verksam i hela Blekinge, körkort är därmed ett krav.
Sist, men inte minst, är du också en viktig länk i distriktets kontakt med andra SSU-distrikt, SSU-Förbundet, Socialdemokraternas partidistrikt, LO-förbunden och ABF på regional nivå. Du kommer även att få skapa en god relation med samtliga arbetarekommuner.

Vem söker vi?

Vi söker dig som brinner för att förändra på lokal och regional nivå. Du har själv din bakgrund i en ideell organisation eller i ett sammanhang där du har varit med och verkat för förändring och utveckling.
Du är en person som tycker om att vara i kontakt med många människor och som har lätt för att leda och inspirera andra till att nå resultat. Till det har du också en projektledningsförmåga utöver det vanliga.
Vid anställning krävs medlemskap i SSU eller SAP. Alla SSU:s anställda förväntas vara goda ambassadörer för våra värderingar och idéer. Då SSU:s målgrupp är ungdomar mellan 13 och 30 år ser vi gärna sökande i åldern 20 till 30.
Som anställd hos SSU Blekinge kommer en viktig del vara din förmåga engagera och organisera människor. Du bör även vara en samarbetsvillig och strukturerad person med god förmåga att ta egna initiativ.

Vi söker en person som:

  • Är ansvarstagande
  • Kan arbeta självständigt
  • Delar SSU Blekinges värderingar och mål
  • Har B-körkort
  • Har god samarbetsförmåga

Det är även meriterande att:

  • Ha tillgång till bil
  • Ha god förmåga att kunna kommunicera i text och tal
  • Ha erfarenhet av ideellt arbete
  • Ha erfarenhet av engagemang inom arbetarrörelsen
  • Ha goda kunskaper i grafisk design(t.ex. Photoshop)

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid med oreglerad arbetstid och inledande provanställning på 6 månader. Tillträde i mitten av september eller efter överenskommelse. Ansökningar behandlas löpande. Tjänsten omfattas av kollektivavtal med Handelsanställdas förbund. Vid anställning krävs medlemskap i SSU och SAP. Alla SSU:s anställda förväntas vara goda ambassadörer för våra värderingar och idéer.
Huvudkontoret ligger i Karlskrona, men ett mindre kontor finns även i Karlshamn. Den primära arbetsplatsen kan därmed förläggas till någon av dessa orter.

Frågor?

Kontakta SSU Blekinges ordförande Alexander Nilsson på alexander.nilsson@ssu.se.
CV och personligt brev skickas till alexander.nilsson@ssu.se senast den 2/8 2017.

Nu kör vi!

< Tillbaka till SSU Blekinge
Se facebook inlägget