Alaa Idris tar plats i LSU:s styrelse

Alaa Idris tar plats i LSU:s styrelse

2 Dec 2003 00:01

– Jag är jätteglad och stolt över förtroendet jag fått, säger Alaa Idris. Att sitta i LSU:s styrelse blir en spännande utmaning och jag ser fram emot ett år av hårt arbete och många viktiga diskussioner. Jag kommer att arbeta för att demokrati och mångfald lyfts högre upp på dagordningen, förklarar Alaa Idris.

– Det är också viktigt att fler organisationer inom LSU blir mer aktiva och tar ett större ansvar. Studierna är också en viktig bit av LSU som jag hoppas att vi kan fortsätta utveckla, avslutar Alaa Idris.

Alaa Idris blev i söndags invald i LSU:s styrelse och är den enda personen med utländsk bakgrund i styrelsen. Alaa var inte med i valberedningens förslag. Men under helgen kritiserades valberedningen för att de inte tillgodosett bredden som finns bland LSU:s medlemsorganisationer.

– LSU:s medlemsorganisationer jobbar ofta med att skapa mötesplatser, jag tror att LSU kommer att få ett ökat ansvar för att samla människor med olika bakgrund för att utbyta åsikter och idéer, säger Alaa Idris.

– Idag är det få aktiva medlemsorganisationer inom LSU med rötter i invandrarföreningar, det måste vi ändra på, avslutar Alaa Idris.

Alaa Idris är 22 år och kommer från Örebro. Alaa var tidigare ordförande för SSU Örebro län och är sedan SSUs kongress i Karlstad 2003 invald som förbundsstyrelseledamot i SSU med ansvar för integrationsfrågor. Alaa sitter i Kultur- och medborgarnämnden och i kommunfullmäktige i Örebro. Alaa arbetar på Hyresgästföreningen i Örebro som områdesarbetare.

Alaa Idris nås på telefon, 073-020 63 39 eller alaa.idris@ssu.se