249 ombud anländer till SSU-kongressen – Maja Karlsson

249 ombud anländer till SSU-kongressen – Maja Karlsson

11 Aug 2017 17:29

Det politiska engagemanget började tidigt hos yngsta ombud
Vi har träffat Maja Karlsson – ett bevis på att ålder endast är en siffra! Maja gick med i SSU så fort hon fyllde 13 år, men hennes engagemang föddes dock tidigare och sågs som en självklart då hela familjen är aktiva inom socialdemokratin på olika nivåer. Detta är hennes första kongress och hon är det yngsta ombudet på plats så vi ville så klart ställa några frågor till henne!

Hur och när började ditt engagemang i SSU?
Mitt engagemang i SSU startade redan när jag var tolv år gammal. Även om jag inte var tillräckligt gammal för att var medlem så följde jag med min storebror på olika aktiviteter inom SSU Oskarshamn och SSU Mönsterås. När jag sen blev tillräckligt gammal för att bli medlem i SSU Oskarshamn var det självklart att jag ville vara med, eftersom jag växt upp med föräldrar som varit aktiva i Socialdemokraterna och SSU. Det var självklart att jag en dag skulle välja att vara med och stå för vad SSU tänker och tycker. Mitt fulla engagemang började i januari 2016 då jag mitt i natten vid årsskiftet skicka in mina tjugo kronor för att sedan vara med på riktigt som medlem i SSU. Sedan dess har jag tagit varje chans jag fått till att lära mig så mycket som möjligt.

Det här är din första kongress, vad har du för förväntningar?
Mina förväntningar inför kongressen är att jag kan lämna den med vetskapen om att jag och alla andra ombud för kongressen har tagit fram ett bra reformprogram som SSU över landet kan jobba med och skapa ett mer jämlikt samhälle. Jag ser också fram emot att träffa nya agerade SSU:are. Jag är den tredje i min familj som åker som ombud på kongressen. Även om det var länge sedan mina föräldrar åkte på en SSU-kongress, så låter det som om kongressen kommer att vara jätterolig utifrån det jag har hört om tidigare kongresser.

Du är även yngsta ombudet, hur känns det?
Eftersom jag började mitt engagemang så tidigt och att jag alltid strävat efter att lära mig och förändra det som är fel och kan rättas till i samhället är det inte så konstigt för mig att vara den yngsta av alla ombuden på kongressen. Jag är bara tacksam för att jag har fått chansen att vara med.

Vilket utskott ska du delta i?
Jag ska delta i utskottet välfärd.

Vill ni se mer av kongressen? Följ SSU i sociala medier och på kongress.ssu.se